Karting • Chrono

Cieplik Racing combineert plezier met prestaties: "We willen gewoon het beste uit elke rijder zien te halen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2018 14:45 • Print artikel

GENK – Vijf jaar geleden begonnen met karten op vakantie heeft de pas zeventienjarige Michelle Cieplik nu haar eigen kartteam. De Udense runt sinds vorig seizoen Cieplik Racing. Dit jaar heeft ze maar liefst naast zichzelf nog zeven wedstrijdrijders en twee hobbyrijders. Daarvoor gebruikt ze exclusief voor Nederland Parolin-karts. “Het leukste is dat je de rijders ziet groeien.” Leuk details is dat Cieplik Racing de eerste overwinning van het seizoen al binnen heeft middels de overwinning in de DD2 Masters van Jimmy Ringelberg.

Parolin Racing Kart Team

Haar eigen team kwam min of meer toevallig tot stand. Kart Service Brabant (KSB) meldde zich afgelopen winter bij Michelle en haar vader Frank. Het Eindhovense bedrijf was net begonnen met het importeren van Parolin Kart, een Italiaans relatief nieuw merk dat in 2017 veelbelovende resultaten had gereden. Of rijden met Parolins niet iets was voor Cieplik Racing?

“We hadden op internet gezien dat Parolin alles won. Het is een goede kart, dus wilden we het aangaan”, zegt Michelle die op ondersteuning kan rekenen van KSB. “Het denkt heel goed met ons mee.” Dat Parolin nog geen grote naam is in de Nederlandse kartwereld, maar het voor Michelle juist extra leuk, stelt ze. “Als ik moet kiezen tussen een OTK-kart en Parolin, kies ik Parolin. Ik vind hem heel fijn rijden en past goed bij mijn rijstijl.”

Vorig jaar bestond Cieplik naast Michelle uit nog twee rijders. Voor dit jaar is het team dus explosief gegroeid. Via de kartschool die gelieerd is aan KSB nam Michelle een aantal jonge rijders op in haar team. Nu heeft ze dus negen Rotax Max-rijders onder haar hoede. Dat zijn Esmee Haenen (Micromax), Jens van der Heijden (Minimax), Colin van Lammeren (Minimax), Felix de Prenter (Junioren), Robin Daver (Junioren), Senna van Walstijn (Senioren) en Jim Ringelberg (DD2 Masters). Zelf racet Michelle in de DD2-klasse. Jaedin Engels (Micromax) en Vincenzo Raimondo (Minimax) rijden op dit moment nog geen wedstrijden.

Verder houdt Michelle zich bezig met de logistiek van het team, maar ook de inkoop van Parolin-onderdelen (via KSB) en Rotax-motoren en -onderdelen (via Kombi Kart). Om het team in goede banen te leiden krijgt de sympathieke Brabantse, die een opleiding tot stewardess volgt, hulp van haar vader en Fred Meijers. Als ze niet zelf in de kart zit, houdt ze zich bezig met data en het opleiden van met name de jonge rijders. “Ik kijk altijd naar wat beter kan. Het leukste is dat je de rijders ziet groeien. Je ziet ze steeds beter worden. We willen gewoon het beste uit elke rijder zien te halen.”

michelle Cieplik


Cieplik Racing heeft geen winstoogmerk, quitte draaien is daarom voldoende. “Daardoor is de benadering eerder persoonlijk dan zakelijk. Het is heel gezellig in ons team. De sfeer is dus goed en dat maakt het heel leuk om te doen.” Natuurlijk wil het team zo goed mogelijk presteren, maar ook plezier is van belang bij Cieplik Racing. “We willen dat de jongste rijders de races zoveel mogelijk uitrijden en niet te veel fouten maken, geen crashes en andere ongelukken. We willen vooral dat ze zichzelf zoveel mogelijk verbeteren!”

Cieplik Racing wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door: Verwijst Uden, Geerst van de Crommert Schilderwerken, Van Kessel Olie, Dönerix, combi-tech, driftking Uden, de Print shop Uden, Cal Control, Verkeersschool Nooijen, UBS Uden, Gevado schadeherstel, Paradijs Uden, Bovemij/Bovag autoverzekeringen en Vitex Druten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS