Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn geeft niet op ondanks alle pech; vizier nu gericht op Europese Rotax Max

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2019 02:15 • Print artikel

BERGHEM – In de Wintercup stond Christiaan de Kleijn nog op het podium. Nu was het een weekeinde vol pech voor de snelle karter in het Nederlands kampioenschap Rotax Max, maar de veerkracht die hij toonde laat zien hoe sterk hij mentaal is. De veertienjarige karter uit Bosch en Duin viel zondag in de finale helaas uit door een crash, maar in de prefinale had hij een fenomenale opmars gereden die hem van de laatste plaats terug naar het middenveld had gebracht in de Junioren-klasse.

Christiaan de Kleijn en Sjors Peters

De zondag was nog goed begonnen dankzij een prima start tijdens de eerste race. Christiaan haalde meteen een aantal rijders in. “Maar in de tweede bocht botste iemand op een ander en raakte ook mijn voorwiel. Ik kon hem niet meer ontwijken. Ik kwam daardoor naast de baan terecht en ik keerde als een-na-laatste terug op de baan. Daarna ben ik nog teruggereden naar de zeventiende plek. Daar was ik wel blij mee.”

Ook in de tweede race had de snelle Utrechter een goede start. Opnieuw maakte hij in de eerste bocht een paar plekken goed, maar meteen daarna ging het fout. Om hem heen knalden een aantal rijders op elkaar en ineens was hij ook zelf de klos. “Ik kreeg van achteren een harde tik en knalde op iemand voor me. Mijn motor viel uit en ik kon hem ook niet meer starten. Dat was echt klote.”

Het weekeinde was nog goed begonnen voor Christiaan. “We zaten er op vrijdag tijdens de vrije trainingen goed vooraan bij met de rondetijden. Rond de vijfde plek”, zei hij. “Ik ken de baan goed. Ik vind het ook een leuke baan. Ik weet niet precies waarom hij me ligt, maar ik was toch wel een beetje verbaasd over de snelle rondetijden. Het gaf me een lekker gevoel voor de zaterdag.”

Christiaan de Kleijn

Helaas was hij zaterdag wat minder snel. “Ik kon de tijden van de jongens in de top niet meer rijden. Ik weet niet precies waardoor het kwam, maar ik had in ieder geval mijn dag niet zo.” In de kwalificatie leverde het hem de veertiende plaats op. “Daar was ik niet tevreden over. Ik maakte een paar foutjes. Ik denk dat ik even niet goed geconcentreerd was.”

De finale wil hij zo snel mogelijk vergeten. Liever richt hij zich op zijn volgende race, en dat is een voorname: de eerste ronde van het Europees kampioenschap Rotax Max. Die wordt over een kleine twee weken gehouden op het circuit van Genk. Christiaan is vast van plan daar een mooi weekeinde van te maken. “Het is wel een leerjaar, maar ik wil echt zo graag laten zien wat ik kan!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyre Center Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Nefkens Verzekeringen Utrecht
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS