Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn dicht bij top tien in Mariembourg, focus nu gericht op komende NK op Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2019 21:15 • Print artikel

MARIEMBOURG – Op een voor hem nieuwe baan heeft Christiaan de Kleijn afgelopen weekeinde laten zien dat hij zijn draai steeds beter vindt in de Rotax Max Junioren-klasse. De veertienjarige karter uit Bosch en Duin was in Mariembourg twee keer dicht bij de top tien tijdens het gecombineerde evenement van de BMC en Chrono Karting.

Christiaan de Kleijn

“De trainingssessies gingen redelijk goed”, blikte Christiaans vader Martin terug. “Vorige week heeft hij hier nog getraind om de baan te verkennen. Dit weekend waren er wat ups en downs bij. Soms liet hij in de bochten in het technische gedeelte van de baan wat liggen.”

De kwalificatie op de baan in Zuid-België ging niet helemaal zoals hij had verwacht. In eerste instantie leek het erop dat Christiaan zich niet in de top twintig zou kwalificeren, maar na een onverwacht goede snelle ronde, perste hij er toch nog een achttiende tijd uit. Daarmee had hij in het sterke, 31-koppige deelnemersveld toch nog uitzicht op de top tien en wist de rijder van CRG Holland wat hem te doen stond.

Christiaans start in de prefinale ging goed. “De fouten die hij ervoor had gemaakt, hadden we voor de race goed met hem besproken”, zei Martin. Dat bleek niet zonder resultaat, want hij toonde een goede snelheid te hebben en slalomde zich een weg naar voren. Dat leek in eerste instantie te resulteren in de veertiende plaats, maar nadat twee rijders vlak voor hem vanwege een ingeklikte bumper een tijdstraf hadden gekregen, werd de jonge Utrechter als twaalfde geklasseerd. Vader Martin was tevreden over de race. “We konden in de data zien dat hij een goed raceritme kon aanhouden. Hij reed constante tijden. Dat was best goed.”

Tijdens de finale mocht Christiaan op de twaalfde plaats starten. In eerste instantie werkte hij zich op naar de tiende plaats, maar later in de race was hij door een paar kleine foutjes toch weer te vinden op de plek waarop hij zijn wedstrijd was begonnen. “Dat was jammer, maar desondanks heeft hij er weer wat goede dingen uitgehaald. Hij heeft weer het nodige geleerd. Stapje voor stapje gaat het beter. Het is dan ook zeker niet slecht gegaan, maar het had beter gekund.”

Nu wacht Christiaan de vierde ronde van het NK. Die wordt eveneens op een voor hem nieuw circuit gehouden: die van Venray. “Daar heeft hij nog nooit gereden. Hij zal er tijdens de vrije trainingen vol aan de bak moeten om de baan goed te leren kennen.”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyre Center Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Nefkens Verzekeringen Utrecht
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS