Karting • Chrono

Bruno Mulders kent topseizoen en gaat vol zelfvertrouwen met CRG Holland naar de Mini Max

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 december 2018 02:15 • Print artikel

VENRAY - Net terug van de Rotax Max Grand Finals in Brazilië glunderde Bruno Mulders tijdens de prijsuitreikingsavond van het Nederlands kampioenschap karten van organisator Chrono. De tienjarige rijder uit Bosch en Duin kreeg fraaie bekers voor zijn eerste plaats in het rookiekampioenschap en de tweede plaats in het algemeen klassement van de Rotax Max Micromax-klasse. Komend seizoen maakt hij promotie naar de Minimax-klasse met CRG Holland.

Bruno Mulders kampioen rookie Micro

Meteen rookiekampioen en vicekampioen in het NK karting, winnaar van de Wintercup, winnaar van de Golden Trophy én deelname aan de Rotax Max Grand Finals, het jaarlijkse WK voor Rotax Max-rijders. Bruno blikte met genoegen terug op zijn seizoen. “Ik heb ervan genoten”, zei hij triomfantelijk, “heb een supermooi jaar gehad.” Zijn mooiste race? “De tweede keer dat we voor het NK in Berghem moesten rijden. Toen won ik een race met twaalf seconden voorsprong. Dat was supergaaf.”

Dat hij snel is, ook op een internationaal podium, had hij in Brazilië wel bewezen. Daar was Bruno tijdens de eerste training meteen de snelste van alle Micromax-rijders. In de derde training, in de regen, was hij maar liefst zeven tienden van een seconde sneller geweest dan de nummer twee. Jammer genoeg bleek zijn motor later kuren te hebben en kon Bruno niet meer de snelheid laten zien die hij in het begin nog had gehad. “Het podium had gekund, maar je moet ook een beetje geluk hebben. Dat hadden we niet. Volgende keer beter.”

Toch blikte het talent uit Utrecht tevreden terug op zijn eerste grote internationale wedstrijd, waaraan 392 rijders uit ruim 50 landen meededen. “Ik heb er heel veel ervaring opgedaan. En ik heb geleerd wat het is om in een veld te rijden waarin agressiever wordt gereden. Daar moest ik wel even aan wennen.”

Waar hij ook aan moest wennen, was de armoede in Brazilië. “Het was een supergave reis, maar het was bizar om te zien mensen daar leven, met al die krottenwijken. En ik was nog nooit buiten Europa geweest. Dat maakte de reis wel echt speciaal.”

Bruno Mulders kampioen rookie Micro

Nu kan hij zich gaan richten op het nieuwe seizoen. Daarvoor maakt hij de overstap van Hugo Motorsports naar CRG Holland, het topteam van Dennis de Bruijn. Hij heeft inmiddels al een kart gepast. De komende tijd gaat Bruno elke weekeinde en ook regelmatig op woensdagen trainen om de nieuwe kart zo goed en zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Aan ambitie ontbreekt het alvast niet. “Ik wil komend jaar kampioen worden. Het wordt natuurlijk wel lastig, want sommige jongens hebben al een jaar in een Minimax-gereden en het is sowieso een moeilijkere klasse.”

Tijdens de twee Winter Cup-wedstrijden, die Bruno ook rijdt, hoopt hij te ontdekken waar hij staat ten opzichte van de concurrentie. “Het afgelopen seizoen heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Ik heb nu al heel veel zin in het nieuwe seizoen!”

Bruno Mulders bedankt Hugo van der Ham en Hugo Motorsports. Hij wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door HTG, Nemaco, Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen en Liverbird.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS