Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Vanthoor: "Ik heb snel, constant en foutloos gereden en dat is toch wat het team en Audi Sport ons vraagt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 januari 2019 17:02 • Print artikel

Het autosportseizoen 2018 duurde voor Dries Vanthoor tot diep in december en de jonge Limburger kreeg tijdens de eindejaarperiode weinig rust alvorens weer in een Audi R8 GT3 te kruipen. Eerst was er de Roar Before the Rolex 24 At Daytona en meteen daarna vloog Dries Vanthoor naar het Midden-Oosten voor de 14de editie van de 24 Uur van Dubai, een klassieker in wording. Samen met Christopher Mies, Mohammed Saud Fahad Al Saud en Michael Vergers vocht hij in de WRT Belgian Audi Club Audi R8 LMS 24 uur lang voor de zege en uiteindelijk kwam het kwartet als tweede over de meet. Veel tijd om te rusten is Dries Vanthoor niet gegund, want over een week gaat hij al aan de slag in Florida, voor de the Rolex 24 Hours of Daytona, de opener van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.

Dries Vanthoor Audi

Dries Vanthoor blikt terug op de 24Hours of Dubai: “Ik heb genoten van de wedstrijd, het was echt strijden tot de laatste meter en die tweede plek, wel we hebben erg hard geracet en dat is toch het doel. We hebben wat pech gehad met Code 60 in de eerste fase van de race, vervolgens een deel van de achterstand goed gemaakt, maar die laatste twee minuten waren er te veel aan. En ere wie ere toekomt, onze collega’s hebben ook erg sterk gereden. Maar het seizoen starten met een tweede plaats in een uiterst sterk bezette race als de 24 Uur van Dubai is zeker geen schande. Zelf ben ik erg tevreden over mijn wedstrijd, want ik heb snel, constant en foutloos gereden en dat is toch wat het team en Audi Sport ons vraagt. Een ding staat vast, ik wil hier terugkomen om te winnen!”

Voor Dries Vanthoor is het nu de koffers in en uitpakken, want de snelle Belg is richting Daytona. Daar start het Noord-Amerikaanse raceseizoen, met de eerste race van het IMSA. Dries Vanthoor racet er samen met Daniel Morad, Ricardo Feller en Christopher Mies en wil uiteraard een gooi doen naar de zege in de klasse GTD, of de Amerikaanse benaming van GT3.

Wat betreft de rest van het seizoen voor Dries Vanthoor, zal er later gecommuniceerd worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS