Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Squadra Corse Garage Italia met Ferrari 488 GT3 aan de start in Blancpain GT World Challenge America

Uitgegeven door Peter Vader • 6 maart 2019 14:45 • Print artikel

Squadra Corse Garage Italia zal zijn samenwerking met TR3 Racing in de Blancpain GT World Challenge America voortzetten, met Caesar Bacarella en Martin Fuentes voor een volledig seizoen in de No. 07 Ferrari 488 GT3. Het rijdersduo verdedigt in 2019 hun GT3 Am-titel, na een dominant jaar waarin zij negen van de tien SprintX-races wisten te winnen en Martin Fuentes ook nog de GTA-titel in de wacht sleepte.

Ferrari 488 GT3 Squadra Corse Garage Italia

Uitdaging
"Het was een ongelooflijk seizoen vorig jaar en ik ben blij dat ik dit seizoen weer terugkom om te racen voor Squadra Corse", zei Bacarella tegen Sportcar365. "Martin is een geweldige bijrijder en het team is erg sterk. De Ferrari 488 racen is ongelooflijk en ik kijk er naar uit om ons kampioenschap van vorig jaar te verdedigen en de strijd aan te gaan in dit nieuwe format van langere races."

Samenwerking TR3 Racing
Net zoals vorig jaar, zal de door Hublot-gesponsorde Ferrari van het team worden gereden onder de vlag van TR3 Racing, waardoor de relatie met het in Miami gevestigde team voor een tweede, opeenvolgend seizoen wordt verlengd. TR3's Ferrari wordt ondertussen ook ingezet door de 2018 SprintX-co-piloten Jeff Segal en Wei Lu tijdens de seizoensopeningsronde op het Circuit of The Americas. Andere rijders die gaan uitkomen voor het TR3-team zullen binnenkort worden bekend gemaakt. Hoewel de raceserie Blancpain GT World Challenge America-raceserie zich ver buiten het blikveld van Europa afspeelt, blijft het voor de liefhebbers van GT-racen interessant om te vernemen hoe een iconisch racemerk als Ferrari zich buiten Europa profileert. Squadra Corsa Garage Italia doet het in ieder geval met veel verve!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS