Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Rowe Racing stapt van BMW over naar Porsche: "Het is een echte eer dat zo'n fabrikant vertrouwen in ons stelt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2019 13:02 • Print artikel

Rowe Racing, het team waarvoor Nicky Catsburg en Stef Dusseldorp, geregeld uitkwamen, gaat in 2019 overstappen van BMW naar Porsche. Het Duitse team dat onder andere de 24 uur van Spa in 2016 won, gaat een Porsche in de Blancpain GT Sprint Series Endurance Cup inzetten en een extra auto tijdens het hoofdevenement op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Rowe Racing BMW M6 GT3


De beide auto’s worden bestuurd door Porsche-coureurs waaronder Dirk Werner, Matt Campbell en Dennis Olsen. De laatste twee zijn ‘young professionals’ van het Duitse automerk en gaan een volledig seizoen draaien. De winnaar van de 24 uur van Le Mans Nick Tandy gaat tijdens de 24 uur van Spa rijden met Patrick Pilet en Frederic Makowiecki.

“Het is een echte eer voor ons dat zo’n welbekende fabrikant als Porsche, dat fantastische successen in de motorsport geniet, haar vertrouwen in ons team stelt om deel te nemen met de laatste generatie van de 911 GT3-R. We hebben niet alleen een extreem competitieve raceauto, maar we mogen ook gaan werken met eerste klas Porsche-coureurs, waarvan het succes voor zichzelf spreekt.”

Afgelopen december kondigde Porsche al aan dat ze twee fabrieksauto’s in de BGTS ging inzetten, terwijl Porsche toen ook mededeelde dat Manthay Racing met de oude specificatie van de 911 GT3-R ging rijden.

Porsche 911 GT3-R


Rowe werd eind vorig jaar nog gekoppeld aan een BMW-klanten inschrijving in de DTM. De autofabrikant moet haar klantenteams voor het aankomende seizoen in het toerwagenkampioenschap nog bevestigen. Het team reed van 2016 tot en met 2018 in de BGTS met de BMW, nadat de equipe eerder met Mercedes uitkwam.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS