Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns grote afwezige in Audi line-up voor 10 uur van Suzuka

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2018 17:41 • Print artikel

Audi zet tijdens de 10 uur van Suzuka een drietal fabrieksauto's in. De race die meetelt voor de Intercotinental GT Challenge (ITGC) wordt op 26 augustus gereden. Door het Belgische WRT-team worden twee Audi R8 GT LMS GT3 ingezet, terwijl de derde auto door Absolute Racing gebruikt wordt. De belangrijkste Audi van WRT worden gereden door een trio aan fabriekscoureurs. In deze auto nemen Dries Vanthoor, Christopher Mies en Frederic Vervisch plaats. De auto van Absolute Racing krijgt eveneens een fabriekslineup mee. In deze auto nemen Markus Winkelhock, Christopher Haase en Kelvin van der Linde plaats.

Robin Frijns


In de tweede auto van het Belgische team keert Jake Dennis terug. De Brit neemt naast Stuart Leonard en Sheldon van der Linde plaats. Grote afwezige is Robin Frijns. De Limburger rijdt op dit moment in het rijderskampioenschap, maar ontbreekt vanwege verplichtingen voor Audi in de DTM. Frijns rijdt in hetzelfde weekend in Misano. Directeur van de afdeling klantenracen binnen Audi Chris Reinke vertelt dat er besloten is om de kansen op de winst groot te houden door de coureurs te verdelen over de diverse auto's.

"De situatie met Robin was al vanaf het begin van het seizoen bekend", zegt Reinke tegen het Engelse Autosport. "We hebben onze coureurs in het klassement verdeeld over de drie door ons ondersteunde raceauto's om zo optimaal mogelijk onze kansen te benutten." Vanthoor, Leonard, Winkelhock, Haase en Vervisch staan op dit moment op een derde plek achter de Mercedes-coureurs Raffael Marciello en Tristan Vautier.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS