Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Lekke banden gooien roet in het eten voor het Belgian Audi Club Team WRT in Monza

Uitgegeven door Peter Vader • 16 april 2019 06:19 • Print artikel

In de autosport heb je heel wat ingrediënten nodig om tot succes te komen. Geluk is één van die factoren en dat stond bij de seizoensopener van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Monza niet aan de zijde van het Belgian Audi Club Team WRT!

Monza WRT Audi nr 2 RX foto Peter Vader

Het Belgische team, dat afgelopen weekend drie nieuwe Audi R8 LMS inzette, leek in moeilijke meteorologische omstandigheden zowaar achtervolgd te worden door de pechduivel. In de kwalificaties raakte het #17 betrokken in een aanrijding met een rijder die op de rechte lijn plotseling… remde! De Fransman Paul Petit kon hem helaas niet meer ontwijken en de wagen liep zware schade op. Bijgevolg moest Petit samen met zijn teamgenoten, de Australiër Shae Davies en Alex MacDowall, de handdoek werpen, nog voor de wedstrijd begon.

Bij de start van de race over drie uur hoopten Alex Riberas, Ezequiel Pérez-Companc en Dries Vanthoor munt te slaan uit hun derde plaats op de startgrid. Een ongelukkige bandenkeuze (slicks op een piste die nog te nat bleek) deed het #2 terugvallen tot buiten de Top 10. Na een schitterende remonte tijdens de derde en laatste stint leek Dries Vanthoor op weg om enkele punten bij elkaar te sprokkelen in de strijd voor het kampioenschap, tot hij slachtoffer werd van een lekke band.

Monza Audi WRT nr 10 RX foto Peter Vader

En een lekke band was ook wat het #10 van Ricardo Sánchez, Charles Weerts en Rik Breukers deed terugvallen in de slotfase van de race, net op het ogenblik dat het trio zicht had op het podium in de Silver Cup en een plaats in de algemene Top 10. Voordien had Charles Weerts een zeer opgemerkt debuut gemaakt in deze Blancpain GT Series.

Hoewel het Belgian Audi Club Team WRT Italië dus verlaat zonder veel punten te hebben gescoord in de strijd voor de titel, heeft het team toch bewezen in het goede ritme te zitten. Het is nu een kwestie van revanche nemen in Brand Hatch, waar de eerstvolgende wedstrijd van de Blancpain GT World Challenge Europe (de voormalige Sprint Cup) op het programma staat op 4 en 5 mei.

Monza event logo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS