Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

KALENDER: Blancpain GT Series keert voor het eerst sinds 2015 terug naar Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 oktober 2018 12:06 • Print artikel

De Blancpain GT Series keert komend jaar terug naar het Circuit Zandvoort. Daarmee komt het kampioenschap voor het eerst sinds 2015 weer terug op het duincircuit aan de Noordzeekust. De race wordt in het weekend van 12-14 juli gereden. Daarmee vervalt de wedstrijd op de Red Bull Ring.


Blancpain Sprint Series in Zandvoort, 2015


De finales van de Sprint en Endurance Cup zijn in de 2019-kalender omgekeerd. De finale van de Endurance Cup wordt in op het Circuit de Barcelona-Catalunya gereden, terwijl het laatste weekend van de Sprint Series op de Nürburgring is. Overigens zijn de data van de wedstrijden ten opzichte van 2018 ongewijzigd gebleven. Doordat de Duitse race in het weekend van 31 augustus verreden wordt, valt deze in hetzelfde weekend als de opening van het FIA World Endurance Championship in Silverstone. Doordat de verwachting is dat er minder coureurs uit de Sprint Series ook in het FIA WEC rijden, dan de Endurance Series, hoopt men dat minder coureurs wegvallen door de samenloop.

Daarnaast zijn er een aantal testdagen voor de start van het kampioenschap. Daarmee worden de privé-testsessies tijdens het seizoen vervangen. De teams kunnen de officiële testdagen benutten die voor de Monza en Barcelona Endurance cup gehouden worden. De datums voor de Sprint Cup moeten nog bekend gemaakt worden. Deze dagen komen als aanvulling op de twee-daagse Pre-seasontest op Paul Ricard en deze voor de 24 uur van Spa.

2019 Blancpain GT Series kalender (aangepast)
13-14 april — Monza (Endurance)
4-5 mei — Brands Hatch (Sprint)
11-12- mei — Silverstone (Endurance)
31 mei-1 juni — Paul Ricard (Endurance)
28-30 juni — Misano (Sprint)
12-14 juli — Zandvoort (Sprint)
25-28 juli — Total 24 Uur van Spa (Endurance)
30 aug.-1 sept. — Nürburgring (Sprint)
6-8 sept — Boedapest (Sprint)
28-29 sept — Barcelona (Endurance)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS