Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Grasser Racing Team en Blancpain GT Series ruziën over BoP-regels: "We worden nu hard gestraft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 april 2018 13:50 • Print artikel

Grasser Lamborghini zegt onterecht gestraft te zijn in de Balance of Performance tijdens de Blancpain GT Series op Monza. De Lamborghini Huracan GT3’s van het team kregen na de kwalificatie 15 kilo extra ballast. De Oostenrijkers haalden vervolgens uit naar de organisatie.

Lamborghini Huracan GT3

“We worden nu hard gestraft voor ons harde werk gedurende de winter en wat 14 dagen aan testen als voorbereiding op het 2018-seizoen”, reageerde teambaas Gottfried Grasser na de wedstrijd. “Om grip te krijgen op de nieuwe banden, hebben we ontelbare kilometers gemaakt tijdens het testen en enorme hoeveelheden data verkregen en vergeleken. En dit is nu de beloning door de organisatoren om ons te vertragen. We doen het waarschijnlijk in 2019 zonder zo’n dure voorbereiding en gaan liever skiën om klaar te zijn voor het seizoen 2019.”

Overigens staat artikel 101 van de sportieve regels van de Blancpain GT Series een wijziging in het weekend toe. Waarbij het overigens niet de eerste keer is dat zo’n wijziging gedurende het weekend is doorgevoerd.

Inmiddels heeft SRO Motorsport, de organisator van het kampioenschap, gereageerd. “De aanvullende 15 kilo gewichtshandicap die toegepast is op de Lamborghini Huracan auto’s voor het BGTS-evenement in Monza was niet bedoeld als een actie op het succes van Grasser Racing Team in de voorgaande race, maar meer om de toegenomen output van een toegenomen motorvermogen te corrigeren, die werd gemeten gedurende vrije trainingssessies”, aldus SRO Motorsport in een statement. “De verkregen data na de vrije trainingen 1 en 2 van een aantal Lamborghini Huracan auto’s, waaronder deze ingeschreven door GRT, toonde motorvermogen outputs, die groter waren dan verzameld tijdens de officiële Balance of Performance-test uitgevoerd door de SRO. Als gevolg daarvan heeft de technisch directeur van het kampioenschap artikel 101 van de BGTS sportieve regels toegepast, waarin een verandering van de BoP op elk moment tijdens een racebijeenkomst aangepast kan worden.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS