Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

FOTO'S: Audi lanceert de nieuwe Audi R8 LMS GT3: "Alle nieuwe componenten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 oktober 2018 10:56

Audi heeft de 2019-versie van haar R8 LMS getoond. De update van de GT3-auto werd tijdens de Paris Motor Show onthuld. De auto wordt door de fabrikant uit Ingolstadt als nieuwe auto aangeboden, maar er is ook een evo-kit voor de bestaande klanten.



De evolutie omvat een verbeterde aerodynamica, waarbij de voorkant een nieuwe splitter heeft gekregen. Hierdoor moet het niveau aan downforce constanter worden en daarnaast zorgen voor een betere luchtstroom over de achter-remmen en een betere lucht inlaat voor de remschijven. Daarnaast is de vertanding van de versnellingsbak aangepast en de koppeling duurzamer geworden. Hierdoor is de vervangingsinterval met 50% verbeterd. Ook de slijtage van het differentieel is volgens Audi verbeterd. De 5.2 liter V10-motor is zo goed als ongewijzigd gebleven.



“We hebben er opzettelijk voor gekozen om beperkte aanpassingen door te voeren, dan een alomvattende evolutie na te streven”, reageerde de baas van Audi Sport klantenracen, Chris Reinke. “Dit is economisch verstandig voor zowel nieuwe klanten, die op eenvoudige wijze hun bestaande auto’s met alle nieuwe componenten kunnen uitrusten.”



De levering van de nieuwe versie van de R8 LMS GT3 gaat vanaf november plaatsvinden. De auto gaat rond de 398.000 euro (inclusief belasting) kosten, de Evo-kit komt voor 28.000 euro op de markt.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS