Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Ferrari houdt voor het 'superseizoen' vast aan haar twee kampioenen

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2018 13:37 • Print artikel

Ferrari gaat haar coureurs- en fabrikantentitel in het FIA World Endurance Championship verdedigen met dezelfde coureurs als in het afgelopen jaar. In de GTE-klassen gaan de huidige kampioenen James Calado en Alessandro Pier Guidi opnieuw samen rijden in de auto met startnummer 51. In de tweede Ferrari 488 GTE van AF Corse nemen Sam Bird en Davide Rigon plaats.

James Calado


"James en Alessandro werkten in het eerste jaar duidelijk goed met elkaar samen", vertelde een woordvoerder van Ferrari tegen het Engelse Autosport. "Ze hebben een fantastische relatie en we kunnen hetzelfde zeggen over Sam en Davide."

Miguel Molina, de voormalig DTM-coureur van Audi, gaat het komend jaar wederom met Bird en Rigon de 24 uur van Le Mans rijden. Mogelijk dat Toni Vilander plaatsneemt naast Calado en Pier Guidi. Risi Competizione, het team van de Fin, gaat waarschijnlijk niet naar het Circuit de la Sarthe, waardoor de coureur vrijkomt voor AF Corse.

Voormalig F1-coureur Giancarlo Fisichella en Ferrari moeten voor 2018 nog tot een nieuw contract komen. De Italiaan maakt komend jaar geen onderdeel meer uit van het ingeperkte programma van Risi Competizione. Fisichella reed het afgelopen jaar tevens voor Kaspersky Motorsport in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Het Russische team keert komend seizoen niet terug in het kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS