Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

ENTRY-LIST: Blancpain GT Series trapt af met collectieve test (45 auto's) op Paul Ricard

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2018 08:47 • Print artikel

Op het circuit van Paul Ricard worden deze week de pre-seizoen testen van de Blancpain GT Series gehouden. In totaal nemen er 45 auto's deel aan de test. De auto's komen maar liefst van 11 verschillende fabrikanten, waarbij de Lexus RC F GT3 en de nieuwe generatie van de Bentley en Nissan hun debuut maken.

Blancpain GT Paul Ricard

Niet alle teams komen met alle auto's naar deze testdagen in Zuid-Frankrijk, zo zetten het Belgian Audi Club Team WRT, Rowe Racing en Bentley M-Sport slechts 1 auto in. Deze teams rijden wel het seizoen met meerdere auto's. De inschrijvingen voor de Sprint Cup en Endurance Cup worden op een later moment bekend gemaakt. De verwachting is dat het aantal hoger gaat liggen in het kampioenschap, dan wat aanwezig is bij de test.

Wat betreft de Nederlanders is fabriekscoureur van Mercedes, Yelmer Buurman met Black Falcon op het Zuid-Franse circuit aanwezig. Jules Syzmkowiak komt eveneens met een Mercedes-AMG in actie, maar dan van team AKKA ASP. Andere bekende namen zijn de broers Pieter en Steijn Schothorst. De twee broers delen samen de Audi R8 LMS Ultra van Attempto Racing. Andere namen die in actie komen zijn Niek Hommerson in een Ferrari en Sam de Haan in de Lamborghini.

Ook de Belgen zijn tijdens de test goed vertegenwoordigd. Dries Vanthoor rijdt in de Audi van Belgian Audi Club Team WRT. Andere zuiderburen die in actie komen zijn Louis Machiels, die de Ferrari van Spirit of Race met Hommerson deelt. Kersverse Aston Martin-coureur Maxime Martin rijdt met de auto van R-Motorsport. Daarnaast zien we Bernard Delhez die in actie komt met een Ferrari van HB Racing.

Op de dinsdag en woensdag wordt er in totaal 7 uur gereden, waarbij er een ochtend en een middag sessie is.

Entry-List Pre-seizoen test Blancpain GT Series

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS