Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

ENTRY-LIST: 25 inschrijvingen voor de Blancpain GT Series Endurance Cup

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2018 13:05 • Print artikel

De inschrijvingslijst voor de Blancpain GT Series Endurance Cup is in Paul Ricard, waar de testdagen plaatsvinden, bekend gemaakt. Er nemen dit jaar vijftig auto's deel aan het kampioenschap. In totaal komen er auto's van elf fabrikanten aan de start, waaronder de nieuwe generatie Bentley en Nissan, maar ook de Lexus RC F GT3.

Blancpain GT Series Endurance Cup

In de Pro Cup, de hoogste klasse van het kampioenschap, komen maar liefst 25 auto's in actie. In de Pro-Am zijn twaalf auto's aangemeld, alsmede acht inschrijvingen in de Silver Cup. In de Am-klasse zijn er slechts vijf inschrijvingen.

Het Belgian Audi Club Team WRT zet dit jaar aanzienlijk minder auto's in, zij verschijnen met slechts twee Audi's R8 LMS GT3 aan de start. HTP Motorsport komt zelfs helemaal niet meer in actie in het kampioenschap. Porsche en Aston Martin hebben hun inzet in het kampioenschap vergroot, waarbij beide fabrieksondersteuning met fabriekscoureurs in de Pro Cup verlenen. Manthey Racing zet één Porsche 911 GT3 R in, terwijl het nieuwe team R-Motorsport met een tweetal Aston Martin's Vantage GT3 aan de het kampioenschap deelneemt.

Entry-List Blancpain GT Series Endurance Cup


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS