Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Dries Vanthoor mist op enkele fracties van een seconde het podium in Suzuka: "Blijven meedoen om titel"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2018 11:46 • Print artikel

SUZUKA - De Intercontinental GT Challenge is een relatief nieuw kampioenschap dat echter de wind in de zeilen heeft. In grote lijnen mogen we gerust over een WK endurance kampioenschap voor GT-auto's spreken, dit jaar bestaande uit vier races en volgend seizoen een race op iedere continent. Begin dit jaar won Dries Vanthoor al de seizoensopener in het Australische Bathurst, toen samen met Robin Frijns en de Brit Stuart Leonard. Tijdens de 24 Uur van Spa ging het helaas fout voor de snelle Belg, maar in Suzuka behaalde hij met zijn Audi R8 LMS van het Audi Sport Team WRT een mooie vierde plaats. Hij deelde de auto met de Duitser Christopher Mies en een andere Belg, Fred Vervisch.

Dries Vanthoor Audi R8LMS Suzuka 2018

Na een eerder moeilijke kwalificatie, kwam het trio in de Audi terug tot in de voorste gelederen, om uiteindelijk te stranden op twee tienden van een seconde van het podium en anderhalve seconde van de tweede plaats. Hierdoor schuift Dries Vanthoor van een vierde naar een derde plaats in het kampioenschap op, met nog steeds een kans op de wereldtitel in de Intercontinental GT Challenge.

De Intercontinental GT Challenge is een kampioenschap dat de wind in de zeilen heeft, met opnieuw een sterk bezette startgrid voor de derde race van het seizoen, ditmaal in Azië. Plaats van handeling was het legendarische circuit van Suzuka in Japan, bekend voor zijn heroïsche duels tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Afgelopen weekend was het de beurt aan de beste GT-teams en snelste GT-rijders ter wereld, om er een race van 10 uur te rijden. Naast Audi zakten ook Porsche, Mercedes, Ferrari, McLaren, naar Suzuka af en succes zou dus geen voor de hand liggende zaak worden.

Dries Vanthoor: “Wat een circuit inderdaad, ik denk zeker dat het in het rijtje van Spa en de Nürburgring mag staan. Tijdens de kwalificaties hadden we niet helemaal het juiste ritme te pakken, maar in een race van 10 uur is dat op zich niet zo’n gigantisch probleem, kansen genoeg om aan te vallen.”

En dat deed het trio in de fabrieks Audi ook. Tijdens de race realiseerden zij de snelste rondetijd en in de eindfase van de race waren alle opties voor een goede klassering nog open.

Dries Vanthoor: “De winnende wagen had een voorsprong van 30 seconden, op zichzelf na tien uur racen ook geen wereld van verschil, maar wij kwamen enorm terug richting de plaatsen twee en drie. Maar helaas kwamen we net een paar ronden te kort voor een nog betere uitslag dan de vierde plaats. Nu goed, we blijven meedoen in de strijd om de titel en het was al bij al een schitterende ervaring op een prachtige plaats. Nu trekken we volgend weekend naar Boedapest voor de Blancpain Sprint Series!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS