Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Dries Vanthoor en Charles Weerts bezorgen het Belgian Audi Club Team WRT de zege in Misano

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 juli 2019 16:44 • Print artikel

Het Belgian Audi Club Team WRT heeft dit weekend in Misano opnieuw de aansluiting verkregen door een zege, nadat het een lastig begin van het seizoen te verwerken kreeg waar het geluk niet aan haar zijde stond. Het Belgische team stond aan de Adriatische kust, waar een hittegolf zich liet gelden, constant in de voorste gelederen bij de tweede meeting van de Blancpain GT World Challenge Europe, ofwel het sprintkampioenschap van de Blancpain GT Series.

 Belgian Audi Club Team WRT

De formatie uit Baudour liet niet enkel een pole en een zege optekenen, maar pakte bovendien twee podiums in de Silver Cup en de mekaniekers van Team WRT wonnen de Pirelli Pit Stop Challenge!

Het missen van Ezezquiel Perez Companc (na zijn zware crash bij de 1000 Km van Paul Ricard) en de afwezigheid van Christopher Mies (verhinderd door zijn programma in de Verenigde Staten) noopten Vincent Vosse om slechts drie wagens (in plaats van de gebruikelijke vier) in te zetten en Dries Vanthoor te koppelen aan Charles Weerts op de Audi R8 LMS #2. En dat pakte goed uit!

De twee Belgen schitterden namelijk het hele weekend. Charles, die het circuit in mei in het kader van het Italiaanse kampioenschap ontdekte, ontpopte zich tot een sensatie bij de eerste kwalificatiesessie door niets minder dan de pole te pakken. Luttele ogenblikken later, nadat hij zwaar gehinderd werd tijdens zijn snelle ronde, eigende Dries zich de tweede plaats toe.

Toen de jonge Charles (slechts 18 jaar!) op zaterdag bij een ondergaande zon, de start voor zijn rekening nam, wist hij het voordeel van zijn pole positie te behouden. En al moest hij later zijn meerdere erkennen in de ervaren Andrea Caldarelli, toch wist hij stevig in het zadel op plaats 2 post te vatten alvorens hij een kleine fout met grote gevolgen beging. Een onverwachte schuiver van de achtertrein van zijn Audi deed de “rookie” in de grindbak belanden, waarna de race voorbij bleek.

Hij kon echter snel wraak nemen. Dries Vanthoor wist op zondag de 2e plaats te behouden tijdens zijn stint en, na een schitterende pitstop van de mekaniekers, kwam Charles als leider opnieuw de baan op. In de eindfase wist hij subliem een dreigende Andrea Caldarelli af te houden om uiteindelijk zijn allereerste GT-zege te pakken dit seizoen en meteen ook de eerste voor het Belgian Audi Club Team WRT!

De Australiër Shae Davies en de Brit Tom Gamble mochten overigens mee feesten, want zij schonken het Belgian Audi Club Team WRT de 3e podiumtrede in de Silver Cup op zaterdagavond met de Audi #17, alvorens de teamgenoten met de #10, de Nederlander Rik Breukers en de Colombiaan Oscar Tunjo, een dag laater dat kunstje nog eens over deden. De mekaniekers palmden bovendien de eerste en derde podiumtreden in van de Pirelli Pit Stop Challenge, die de snelste pitstops in de bloemetjes zet.

Deze prestaties motiveren de troepen immens alvorens een zeer drukke maand juli. Op dinsdag en woensdag tekent het Belgian Audi Club Team WRT present in Francorchamps voor de twee officiële testdagen van de TOTAL 24 Hours of Spa. Van 12 tot 14 juli ontvangt Zandvoort de derde afspraak van de Blancpain GT World Challenge Europe en nadien mag men zich beginnen voorbereiden op de TOTAL 24 Hours of Spa, voorzien van 24 tot 28 juli en opnieuw het absolute hoogtepunt van het seizoen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS