Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Blancpain GT Series Endurance Cup: Snelheid en frustratie voor Belgian Audi Club Team WRT bij 1000 KM Paul Ricard

Uitgegeven door Johan Vis • 6 juni 2018 07:44 • Print artikel

De 1000 Kilometer van Paul Ricard, de derde afspraak van de Blancpain GT Series Endurance Cup, was Belgian Audi Club Team WRT niet gunstig gezind. De Audi R8 LMS #1 van Dries Vanthoor, Alex Riberas en Christopher Mies reed naar een top 5-plaats in de kwalificaties en vocht enkele uren later mee voor de overwinning. Onze landgenoot toonde eens te meer zijn bloedvorm tijdens de eerste twee rijbeurten en kon beslag leggen op de derde plek. Toen de auto van de kampioenschapsleiders echter wilde vertrekken na zijn tweede pitstop, bleek de koppeling de geest gegeven te hebben. De directe titelconcurrenten kwamen eveneens in de problemen, waardoor het trio Vanthoor-Riberas-Mies toch bovenaan de hiërarchie blijft staan voor aanvang van de grootste race van het jaar, de Total 24 Hours of Spa.

Belgian Audi Club Team WRT bij 1000 Kilometer van Paul Ricard

Op de andere “Belgische” Audi R8 LMS kenden ook Stuart Leonard, Sheldon van der Linde en Frédéric Vervisch een frustrerende dag. De #17 bleef steken op de 23ste plaats tijdens de kwalificatiesessie, nadat een van zijn chrono’s werd geschrapt omwille van het overschrijden van de limieten van het circuit, om vervolgens naar de 14de stek op te klimmen dankzij Stuart Leonard. Sheldon van der Linde kon de progressie doorzetten tot de 8 ste positie. Jammer genoeg verloor de wagen meer en meer van zijn prestaties toen Frédéric Vervisch het stuur had overgenomen voor de twee laatste uren. Het drietal werd uiteindelijk 12de.

Niet alleen blijft de leidersplaats bij de rijders behouden, Belgian Audi Club Team WRT bezet bovendien de tweede plek in het teamklassement.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS