Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Aston Martin keert terug naar Blancpain GT Pro divisie in samenwerking met Arden

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2017 16:15 • Print artikel

Het Britse Arden-team bundelt zijn krachten met een Zwitserse deelnemer om Aston Martin's eerste pro klasse aanval op de Blancpain GT Series Endurance Cup in zeven jaar op te zetten. De stoere single-seater ploeg zal een paar Aston Martin Vantage V12's in de vijf BGTS-enduro's onder de vlag van R-Motorsport in de strijd gooien, die in de afgelopen drie jaar geselecteerde enduro's heeft gereden met de auto's van de Britse fabrikant.

null

De deal geeft Aston Martin een volledige aanwezigheid in de GT Pro-divisie van de BGTS Endurance Cup voor het eerst sinds 2011. Dit was het debuutjaar van wat toen de Blancpain Endurance Series heette en toen het Franse Hexis-team met een paar DBRS9's uitkwam.

Het team wordt gerund in samenwerking met tweevoudig Le Mans 24 Hours LMP2-winnaar Jota Sport, die in 2015 een koppeling met Arden aankondigde. De eerste bevestigde coureurs zijn voormalig McLaren Autosport BRDC Award-winnaar Jake Dennis en Alex Constant Enduro kampioenschappen, Alex Brundle, die al samen met Aston-fabrieksrijder Darren Turner heeft getest met het team in Monteblanco in Spanje.

Beide hebben sterke banden met Arden en Jota: Dennis reed in 2016 met Arden in de GP3 en reed in hetzelfde seizoen ook voor Jota onder de G-Drive-vlag op Le Mans; Brundle heeft in de WEC geracet voor G-Drive. Florian Kamelger, mede-eigenaar van het team, legde uit dat het team "geen concessies zou doen in de keuze voor de rijders".

null

"We gaan een groot aantal coureurs testen en onze beslissingen zullen gebaseerd zijn op datagegevens," vertelde hij aan Autosport. "We hebben de ambitie om voor het winnen van het kampioenschap te vechten en op de hoogste trede van het podium te staan na afloop van de 24 uur van Spa, de dubbelpuntenronde van het BGTS in 2018." R-Motorsport heeft een eerste tweejarige verbintenis aan het programma gemaakt en zal overstappen naar een nieuwe Aston Martin GT3-auto die in 2018 in gebruik zal worden genomen.

R-Motorsport is aangesloten bij AF Racing, de Europese agent van Aston Martin Racing voor GT3- en GT4-auto's, en het St Gallen-dealerbedrijf van de Britse fabrikant bij Zürich. AF Racing is ook een strategische en commerciële partner in het Aston Martin Valkyrie hypercar-project, waarvan het ontwerp werd gedaan door technisch directeur Adrian Newey van Red Bull Racing. Dat leidde tot de koppeling met Arden, dat werd opgericht door Red Bull Formule 1-teambaas Christian Horner en zijn vader Garry.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS