Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: James Calado rijdt de Kaspersky Motorsport Ferrari naar de pole position; voor het eerst een Ferrari op pole!

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2017 10:40 • Print artikel

SPA - Vanmiddag gaat de Total 24 Hours of Spa van start en voor de eerste keer sinds de Total 24 Hours of Spa deel uitmaken van de Blancpain GT Series zal een Ferrari van pole positie vertrekken. James Calado zette een schitterende 2’17.390 neer, de snelste ronde van een GT3-auto op het circuit van Spa, aan het stuur van de #55 Kaspersky Motorsport Ferrari. Mirko Bortolotti (#63 Grasser Racing Team Lamborghini) deelt de eerste rij, met Belgen Frédéric Vervisch (#2 Audi Sport Team WRT R8) en Laurens Vanthoor (#117 KÜS Team75 Bernhard Porsche) op de tweede rij.

James Calado

Dreigende wolken boven Spa bij de start van de Superpole, maar het circuit bleef de hele sessie lang droog. De tijden van de warm-up, een half uur eerder verreden, gaven aan dat de poletijd van de 69ste editie van de Total 24 Hours of Spa misschien wel de snelste ronde ooit zou kunnen worden.

Dat werd snel bevestigd door René Rast (#1 Audi Sport Team WRT R8) en Laurens Vanthoor in de KÜS Team75 Bernhard Porsche, die beiden onder de 2’18 gingen. De tijd van de Belg was 0.052 sneller dan die van Rast, maar de Duitser bleef niet lang op de tweede plaats.
Jonny Adam zorgde voor de verrassing door exact dezelfde tijd als Laurens Vanthoor neer te zetten, aan het stuur van de #97 Oman Racing Team with TF Sport Aston Martin. Maar hun 2’17.674 was niet voldoende om een plaatsje op de eerste startrij te veroveren.

Eerst ging Mirko Bortolotti sneller, op de voet gevolgd door James Calado en Fred Vervisch. De rondetijd van Calado bleek snel genoeg om Ferrari zijn eerste pole te geven sinds de Total 24 Hours of Spa deel uitmaken van de Blancpain GT Series. Na de Superpole werd Jonny Adam door de stewards bestraft omdat hij buiten zijn startvenster aan de sessie was begonnen: de Aston-rijder verloor zijn snelste rondetijd, waardoor hij naar de zevende plek zakte. Hij behield wel zijn pole in de Pro-Am Cup.

James Calado pole

Bron: official website Total24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS