Karting • Belgisch Kampioenschap

Mick Nolten erg succesvol met mooie overwinning in de BNL: "GKS speelt een belangrijke rol"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2018 20:41 • Print artikel

GENK – Als iemand de eindoverwinning van Mick Nolte tijdens de eerste ronde van het BNL-kampioenschap niet had verwacht, dan was het wel Mick Nolten zelf. De 23-jarige karter uit het Limburgse Stein kende teleurstellende trainingen waarin hij en zijn team de afstelling van de kart maar niet voor elkaar kregen. In een laatste poging werd nog iets geprobeerd voor de kwalificatie en warempel: dat werkte. Op het circuit van Genk snelde hij in de sterk bezette Rotax Max Senioren-klasse naar de vijfde plaats in de kwalificatie. Daarna was hij ontketend! Mick reed daarna in de vier wedstrijden, verdeeld over zaterdag en zondag naar de tweede, eerste, eerste en derde plaats in de respectievelijke races: het was goed voor de eindzege. Een knappe prestatie voor de snelle Limburger uit het topteam van GKS, aangezien de halve Europese top aanwezig was in Genk.

Mick Nolten ijzersterk raceweekend in de BNL met knappe overwinning

“In de trainingen hebben we vrijdag alles geprobeerd, maar het ging gewoon niet”, blikte hij terug. “Op zaterdag zei ik tegen mijn vader: we zetten de kart ‘standaard’ en zien wel waar het schip strandt. Ik werd daarma twintigste in de training. Het was dus nog steeds niet goed. Daarna hebben we maar gegokt met de afstelling en toen is het toch nog goed gekomen. Ik heb het ook weleens andersom gehad: dat ik in de trainingen heel goed ging en dat het in de races niks was. Nou, dan heb ik liever dit natuurlijk.”

Voor Mick waren de races in Genk een mooie opwarmer voor de eerste ronde van het Europees kampioenschap die komend weekeinde op dezelfde baan worden gehouden. Al wilde hij niet te veel waarde hechten aan zijn winst in de BNL. “Volgende week is het allemaal weer anders. Genk is altijd anders. Dat heeft te maken met het weer, en hoe het rubber op de baan ligt. Maar ik ga er dankzij vandaag wel vol vertrouwen naartoe.”

Mick Nolten podium zege BNL

Daarvoor is hij vooral zijn ouders, zijn sponsoren en zijn nieuwe team GKS dankbaar. “Zij maken het mogelijk dat ik deze sport kan doen”, toonde Mick zich dankbaar. “En GKS speelt een belangrijke rol in mijn prestaties. Ik ben echt positief over het team. Alles wordt er voor me gedaan. De teamleden staan altijd voor me klaar en de tuning van de motoren, het afstellen van de kart en het werken met data gebeurt heel professioneel.”

“Het gaat gewoon heel erg lekker, ik heb dan ook niks te klagen. De snelheid is er en dat heeft voor een belangrijk deel met het team te maken. Eerst deed mijn vader alles alleen, nu staat GKS mij ter zijde met support. Ik heb nu zelfs een eigen man voor de data en de motoren. Mijn vader is daardoor ook rustiger geworden tijdens raceweekends, het is voor hem nu een stuk minder stressvol. De communicatie met hem is daardoor ook beter geworden.”

Het helpt ook Mick die zich in optimale omstandigheden kan voorbereiden op zijn races. Dat bleek in Genk wel. Ondanks de tegenslag in de trainingen kon hij zich zonder afleiding blijven focussen op de races. Het leverde hem uiteindelijk de dagzege op. “Het is zo toch nog een heel mooi weekend geworden. Laat die EK-race maar komen!”

Mick bedankt zijn ouders, alle sponsoren en zijn team GKS voor de ondersteuning en voor het feit dat ze voor hem klaarstaan.

Mick Nolten wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: A1 Werkplan, Autodemontage Nelissen, 4 Safety Products, Safety Nation, Pepels, Intertec Consultancy en Zimea.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS