Autosport BE • BELCAR

Belgium Racing Derdaele wint derde 24 Hours of Zolder op rij, nummer twee voor Peter Hoevenaars +UITSLAG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 augustus 2015 16:56 • Print artikel

Belgium Racing won de 24 Hours of Zolder. De equipe met Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars, Marc Goossens en Kenneth Heyer won met achttien ronden voorsprong op de nummer twee de Wolf GB08 proto van Avelon Formula.

De slijtageslag kende al vele slachtoffers. Vele proto's legden het lootje. In de openingsfase van de race viel de wagen van Anthony Kumpen uit. In de slotfase van de race werd het spannend voor zijn teamgenoten. De Wolf GB08 kwam in de pits met een kapotte ophanging. Deze werd gemaakt maar het team viel terug naar de vierde plaats. Tevens in de slotfase ging het differentieel stuk van de Mazda MX-5. Hiermee kwam een vroegtijdig einde aan de race van de Nederlandse Mazda Endurance Challengers.


De Porsche 911 GT3 991 van Belgium Racing kende nagenoeg geen technische problemen en trok hierdoor de race naar zich toe. Derdaele, Hoevenaars, Goossens en Heyer wonnen de race terwijl de tweede Porsche als derde eindigde. Tussen de twee Porsche's plaatste zich de Wolf GB08 van Ivan Bellarosa, Guglielmo Belotti en Christophe Geoffroy. De BMW M235i Cup werd gewonnen door een Nederlands/Poolse combinatie. Maciej Dreszer reed samen met Peter Kox, Stephane Kox, Jos Menten en Dennis Retera. Zij wonnen de sterk bezette klasse waar maar liefst negen bolides reden.

De P-2 klasse kreeg ook een Nederlands tintje. De enig overgebleven Praga R1 van Gryphon Racing versloeg de Radical SR3. Danny van Dongen, Jan-Paul van Dongen, Kelvin Snoeks en Robert Haub stonden hierdoor op de hoogste trede van het podium. Ook de GT-2 klasse werd gewonnen door een team met een Nederlander. Maik Barten uitkomend voor VGL Racing plaatste zich hier als eerste.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS