Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Janneau Esmeijer stapt in Formule 4 bij het HTP-Junior Team: "Blij met deze kans"

Uitgegeven door Casper Bekking • 17 april 2015 17:31 • Print artikel

Janneau Esmeijer rijdt dit seizoen in het Duits Formule 4-kampioenschap. De talentvolle autocoureur is tot een deal gekomen met het HTP Junior Team, dat onder leiding staat van Gerhard Ungar. Het nieuwe ADAC Formule 4-kampioenschap staat volop in de belangstelling en trekt veel jonge coureurs aan, waaronder Esmeijer. In deze raceserie neemt de jonge Nederlander het onder meer op tegen Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher en Harrison Newey, de zoon van Red Bull-ontwerper Adrian Newey.

Janneau Esmeijer HTP Junior Team ADAC Formula 4 racexpress

De meervoudig Nederlands, vice-Europees en vicewereldkampioen Rotax Max kende afgelopen jaar een teleurstellend einde van het Formule Renault 1.6-seizoen, wat hij voortijdig moest beëindigen. Toch gaf de net 18 jaar geworden coureur duidelijk zijn visitekaartje af. De meerdere overwinningen en podiumplaatsen die hij in deze single-seaterklasse, onder de deskundige leiding van Provily Racing behaalde, zijn niet onopgemerkt gebleven.

Zodoende mocht de talentvolle Esmeijer zich op de aandacht verheugen van meerdere topteams die op zoek waren naar een toprijder voor deze nieuwe Formule 4-serie. De Duitse F4 heeft overigens over aandacht niets te klagen. Voor het komend seizoen zijn maar liefst 42 inschrijvingen binnengekomen. Daarnaast worden alle wedstrijden live op tv en internet (live-streaming) uitgezonden.

Janneau Esmeijer HTP Formule 4

Esmeijer gaf zijn visitekaartje af tijdens de test in Oschersleben. Na vier maanden pauze bleek de talentvolle rijder het racen nog niet te zijn verleerd. Vanaf de eerste sessie zat hij in de top van de tijdenlijsten. “Ik had vier maanden niet gereden, maar ik voelde me gelijk goed. De auto is fijn en sneller dan de FR 1.6L. De progressie van het team gedurende test was uitstekend.“ Dat resulteerde in een deal met het HTP Junior Team, onder leiding van Gerhard Ungar. Voor insiders een zeer bekende naam met meer dan 25 jaar ervaring in de top van de autosport, onder meer in de DTM en de Formule 1.

“Mijn doelen voor dit jaar zijn duidelijk: het kampioenschap winnen”, zei Esmeijer stellig, die overigens wel het racen combineert met zijn studie. ”Daarnaast hoop ik in Mei mijn studie af te ronden, zodat ik me daarna volledig kan focussen op het racen.”

“Ik ben enorm blij met deze geboden kans in deze prachtige klasse. Samen met mijn team gaan we er een fantastisch jaar van maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS