DTM

Zwitserse zege op nationale feestdag: Nico Müller wint DTM-seizoensopener op zonovergoten circuit van Spa + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2020 15:56 • Print artikel

Nico Müller heeft de seizoensopener van de DTM in Spa-Francorchamps gewonnen op de Zwitserse nationale feestdag. De Audi-coureur zorgde voor een emotionele triomf met een moedige beginfase en een knappe verdeling van de tweede helft van de race. Müller, die in het seizoen 2019 tweede werd in de eindstand bij de coureurs, nam daarmee als eerste de leiding in het klassement. Titelverdediger René Rast (GER, Audi) werd vijfde met een two-stop strategie na een opmerkelijk duel met Müller in het legendarische baangedeelte van "Eau Rouge" en "Raidillon".

DTM Spa Francorchamps 2020 winnaar Nico Muller

Twee sterke coureurs uit het Audi-kamp, die een stevige inhaalrace lieten zien, completeerden het podium: Jamie Green (GBR) schoof van de elfde startpositie naar de tweede plaats en had Loc Duval eerder naar de derde plaats terugverwezen. Duval was vanaf de vierde rij van de DTM-startgrid begonnen aan de eerste race van het seizoen.

DTM Spa Francorchamps 2020 startveld

Eng en Auer - Oostenrijkse duo de top-ranked BMW-coureurs
Philipp Eng en de in de DTM teruggekeerde Lucas Auer hielden de BMW vlaggen het hoogst in de eerste race van het seizoen. De twee Oostenrijkers eindigden de race in Spa-Francorchamps op de zesde en zevende plaats. Timo Glock (GER) eindigde als achtste. Vanuit BMW-oogpunt stond het debuut van Robert Kubica (POL) ook hoog aangeschreven. De Pool, die zich eerder met succes had laten gelden in de Formule 1, maar ook in het Wereldkampioenschap Rally’s en aan een toerwagencarrière begon in de DTM, eindigde als 14e bij zijn première.

DTM Spa Francorchamps 2020 duel la source

Rijdersreacties Race 1, Spa-Francorchamps:

Nico Müller, Audi, racewinnaar:
"Aan het begin van de race was er een aangrijpende situatie met René Rast in 'Eau Rouge' – iets wat ik eigenlijk niet had gepland, maar gelukkig liet hij me genoeg ruimte. Ik slaagde erin om de banden te sparen voor de eerste stint. De tweede stint was erg moeilijk voor mij, ik was vrij veel op mijzelf aangewezen eigen. Petje af voor de jongens, de auto was fantastisch, de voorbereiding gewoon mega! Het is altijd emotioneel om een race te winnen, vooral op 1 augustus, de nationale feestdag in Zwitserland."

Jamie Green, Audi, tweede plaats:
"Mijn start was niet echt goed, ik stikte bijna van de motor. Daarna was het een kwestie van het goedmaken van plaatsen. Dit was een van de leukste races in mijn DTM-carrière. Rijden mijn auto was een genot, het was erg leuk. Normaal gesproken helpt het om een aantal punten vroeg in het seizoen te krijgen. Ik heb sinds oktober niet meer in een raceauto gezeten. Dus het is een opluchting om terug te zijn waar ik denk dat ik zou moeten zijn.'

Loïc Duval, Audi, derde plaats:
"De race was best goed. Ik had problemen met de koppeling bij de start en moest toen weer naar voren vechten. Toen anderen begonnen te duelleren, was ik in staat om in te halen en plaatsen in te halen. Na de stop probeerde ik mijn banden te managen en te wachten tot anderen verloren in duels, wat sommigen deden, zoals Mike Rockenfeller, René Rast en Robin Frijns. In de slotfase had ik moeite met mezelf, waardoor Jamie me kon inhalen. De derde plaats is een goed resultaat, ook voor het team!"

DTM Spa Francorchamps 2020 null eau rouge

Uitslag - 1e race, Spa-Francorchamps
01. Nico Müller (SUI), Audi, 26 ronden in 57.58,596 minuten
02. Jamie Green (GBR), Audi, + 19,502 Sek.
03. Loïc Duval (FRA), Audi, + 22,839 Sek.
04. Timo Glock (GER), BWM, + 29,234 Sek.
05. René Rast (GER), Audi, + 32,032 Sek.

Snelste ronde: Nico Müller (SUI), Audi RS 5 DTM, 2.09.756 min.
Pole position: Robin Frijns (NED), Audi RS 5 DTM, 2.05.625 min.
Het weer: 30°C, zonnig
Track: 40-45°C, droog

Uitslagenlijst en overige informatie DTM 2020 Race 1 Spa-Francorchamps:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS