DTM

Zwitserse DTM-rookie Ellis zet eerste beste tijd neer in wisselend weer, P6 voor Alex Albon

Uitgegeven door Peter Vader • 4 mei 2021 18:56 • Print artikel

MüNCHEN / SCHIPKAU - De Zwitser Philip Ellis zette dinsdagochtend de eerste beste tijd neer tijdens de driedaagse testritten van de DTM op de DEKRA Lausitzring. In de Mercedes-AMG GT3 van het WINWARD-team reed de DTM-deelnemer in 1.45.816 minuten over het 4.570 kilometer lange circuit ten zuiden van Cottbus. Op de tweede plaats stond zijn Spaanse merkcollega Daniel Juncadella (GroupM, 1:46.209), derde snelste was voormalig kampioen Mike Rockenfeller (GER, 1:46.319) in de Audi R8 LMS van ABT Sportsline.

Maximilian Götz GER en Vincent Abril MON Mercedes
Maximilian Götz, Mercedes-AMG GT3 Team HRT

De snelste Ferrari-coureur was Red Bull Formule 1-coureur Alex Albon (THA, 1:48.961) op de zesde plaats, terwijl Timo Glock (GER, ROWE Racing) de best geplaatste BMW-coureur was in 1:50.163. De rondetijden hadden echter weinig betekenis, omdat de achtervolging na slechts een paar ronden werd vertraagd door regen en de rijders zich concentreerden op tests onder natte baanomstandigheden. DTM-repatriant Maximilian Götz (GER, Mercedes-AMG Team HRT) voltooide immers 49 ronden, waardoor hij de meest productieve coureur van de ochtend werd, gevolgd door zijn teamgenoot Vincent Abril (MON) met 46 ronden.

Liam_Lawson_NZL_Ferrari_Red_Bull_AF_Corse
Liam Lawson (NZL), Ferrari Red Bull AF Corse

De snelste in de junior DTM Trophy-serie was Michael Schrey (GER, 1:55.440) in de BMW M4 GT van Hofor Racing door Bonk Motorsport, gevolgd door DTM esports-kampioen Moritz Löhner (GER, 1:55.818) in de Mercedes-AMG GT (CV Performance Group) en de Deen Patrik Matthiesen (1:56.020) in de Mercedes-AMG GT (CV Performance Group) en de Deen Patrik Matthiesen (1:56.020) in de Mercedes-AMG GT (CV Performance Group).

De testritten eindigen op donderdagavond.

Timo_Glock_GER_BMW_ROWE_Racing
Timo Glock (GER) BMW - ROWE Racing

Philip_Ellis_SUI_Mercedes_Mercedes-AMG_Team_WINWARD
Philip Ellis (SUI) Mercedes AMG GT3, Mercedes-AMG Team WINWARD

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS