Formule 1

Zou Sebastian Vettel zin hebben in een job in het management bij Red Bull? "Zeker het potentieel"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 november 2022 18:01 • Print artikel

Met de twee wereldkampioenschappen van Max Verstappen ‘in the pocket’ is Red Bull weer helemaal terug aan de top. Na vier keer wereldkampioen te zijn geweest met Sebastian Vettel, volgde een periode met een nauwelijks verslaanbare tegenstander in de vorm van Mercedes en Lewis Hamilton. Toch wist Red Bull na een lange, soms frustrerende weg (Renault!) opnieuw de nummer 1-positie te veroveren. Dat is op zichzelf al een hele prestatie, want de top heroveren is misschien nog wel moeilijker dan aan de top komen. Maar nu komt er opnieuw een moeilijke opgave: aan de top blijven! De geschiedenis heeft geleerd dat dit de moeilijkste opgave is die er bestaat. Ongeacht de tak van sport. Daarvoor is behalve een coureur van wereldformaat en een goede auto, nog véél meer nodig. Behalve motivatie en kennis gaat dan ervaring in huis een cruciale rol spelen. En daar wordt bij Red Bull nu hard aan gewerkt.

Sebastian_Vettel_en_Helmut_Marko_F1_Red_Bull


Marko nadert de 80
Helmut Marko liet doorschemeren dat het goed mogelijk is dat Sebastian Vettel terugkeert naar de Formule 1 in een topmanagementpositie bij Red Bull. Tenslotte is Marko de jongste niet meer, hij de 80 nadert. Sebastian Vettel ging met pensioen toen de geblokte vlag werd gezwaaid aan het einde van de Abu Dhabi Grand Prix van 2022. Hij reed 299 Grands Prix in de Formule 1, verspreid over zestien jaar. Zijn meest succesvolle jaren in de sport blijven zijn periode bij Red Bull van 2009 tot en met 2014, waarin hij vier wereldtitels won en 38 van zijn 53 F1-overwinningen behaalde.

F1 comeback voor Vettel?
Er wordt nu volop gespeculeerd of de Duitser een comeback zal maken in de sport, aangezien verschillende coureurs hem daarin voorgingen, aldus een bericht van GrandPrix247. Michael Schumacher en Fernando Alonso bijvoorbeeld, om er maar eens twee te noemen. Maar Dr. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, heeft een andere theorie. De Oostenrijker sluit niet uit dat Vettel zijn weg terug naar huis vindt, Red Bull, maar niet als coureur, eerder als een soort manager. "Het is niet uitgesloten dat hij terugkomt in een topmanagementpositie", zegt Marko tegen Sky. “Binnenkort word ik 80, dat zou wat zijn! We hadden een gesprek en ik denk dat als hij een topmanagementpositie zou kunnen krijgen, hem dat wel zou aanspreken. Dat is wat naar voren kwam in ons gesprek”, onthulde Marko. “Maar nu laten bezinken en dan zien we wel wat er gebeurt. Hij zou zeker het potentieel hebben en hij zou er ook die specifieke persoonlijkheid voor hebben.”

Onderhandelingen al begonnen?
Marko waarschuwde Vettel echter alvast. Mocht hij een leidinggevende functie gaan bekleden, dan zal hij harder moeten werken voor minder geld”, zei hij: “We hebben de boodschap gehoord. We hebben twee teams. Wij staan ervoor open. Maar Sebastian, er is één serieus verschil: als topmanagement moet je er eerder zijn, later vertrekken en je krijgt maar een fractie van het geld dat je als coureur gewend bent!" waarschuwde de adviseur van de adviseur aan de top teruggekeerde Red Bull gekscherend. Tsja, de onderhandelingen zijn kennelijk al in volle gang…Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS