Formule 1

Zorgt de komst van Audi en Porsche voor de terugkeer van de Duitse Grand Prix?

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2021 12:59

De Formule 1 krijgt steeds meer en meer Grands Prix. De teams zeggen al dat het kampioenschap met 23 races al op het kantelpunt staat, het punt dat er te veel races gaan komen. Een andere manier om meer deals met circuits te krijgen is door een roulatiesysteem in te gaan stellen.

Stefano_Domenicali
Stefano Domenicali

“Dat is een mogelijkheid waar we naar kijken”, zegt F1-directeur Stefano Domenicali tegen Auto Motor und Sport. Liberty Media wil graag een extra Amerikaanse race op de kalender en de geruchten over een tweede race in de Verenigde Staten gaan al een tijdje rond. Hierover zegt de Italiaan: “Vandaag-de-dag is de VS-markt hier klaar voor. We hebben ook contact met Afrika en landen in het Verre Oosten. Maar geloof mij, ik zou ook graag een Duitse Grand Prix met een lange stabiele basis, bij ons zien.” Op het moment staat er bij onze Oosterburen geen F1-race op de kalender. De voormalig teambaas van Ferrari baalt dat er geen publieke en commerciële situatie is, waardoor een race gehouden kan worden.

“Vooral als je ziet welke interesse de Duitsers hebben in de autosport”, vervolgt Domenicali. “Het spijt me, omdat ik persoonlijk er heilig in geloof en dat geldt trouwens voor de hele autosport-industrie, dat zij niet het juiste antwoord geven aan de gepassioneerde fans. Het gaat hard werken worden om te kijken wat er gedaan kan worden samen met de fabrikanten en onze partners.”

Een mogelijke komst van Audi en Porsche naar de koningsklasse kan net dat duwtje zijn voor een terugkeer van Duitsland op de kalender, zo erkent de F1-directeur. “Ik kan de vraag voor de VW-groep niet beantwoorden, omdat het niet mijn beslissing is”, aldus de Italiaan. “Maar ik hoop dat elk nieuw element zorgt voor een wake-up call, zodat ze een onderdeel van de familie willen zijn. Dat zou meer dan verwelkomd worden. Wat mij het meeste spijt is om te zien dat de Duitse markt niet geïnteresseerd is om gastheer te zijn van een Grand Prix.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS