Formule 1

Zorgen over hobbelig asfalt in Amerika: "Het circuit gaat nog aanpassingen doen"

Uitgegeven door Bart • 15 oktober 2021 05:04

In de Formule 1-wereld zijn zorgen geuit over het Circuit of the Americas in Austin waar komende week de Amerikaanse Grand Prix wordt verreden. Tijdens de recente MotoGP-race klaagden de coureurs over de hobbelige baan. In 2019 was dat ook al het geval en het asfalt is aangepakt, maar de motorcoureurs klaagden over andere delen van het circuit dan de delen waaraan gewerkt is.

COTA


F1-racedirecteur Michael Masi volgde de verrichtingen van de MotoGP op de voet en was dat weekend veel in gesprek met officials van de FIA die in Austin aanwezig waren. "Ik heb dat hele weekend contact gehad met collega's om de ware aard van de situatie in beeld te brengen", aldus Masi in een reactie aan F1i.com. "Na de problemen die we in 2019 ondervonden, is het asfalt aangepakt, maar de MotoGP-rijders klaagden over andere delen van het circuit."

"Tony Cotman, een van de inspecteurs van de FIA, is al op het circuit geweest en heeft zijn verslag uitgebracht. Het circuit gaat de komende weekend nog veranderingen doorvoeren. Ze gaan wat hobbels wegslijpen, maar we hebben nog tijd om dingen voor elkaar te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS