Formule 1

Zorgen om Verstappen: “Zo’n impact met 51G is geen lachertje! Dat Max het overleeft zegt wel hoe goed getraind hij is”

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2021 06:30 • Print artikel

Dr. Helmut Marko maakte zich zorgen om Max Verstappen, maar is verbaasd over de fysieke gezondheid waarin Verstappen verkeert na de crash in Silverstone. Ondanks dat de F1-coureur het dus goed maakt, is de Red Bull-consultant van mening dat Lewis Hamilton zwaarder gestraft moet worden.

F1 2021 Helmut Marko


“Max is terug in Monte Carlo en zijn fysio werkt aan hem”, aldus Marko tegenover Sport24 Auto. “Hij klaagt nog over een stijve nek, maar verder doet hij het ongelofelijk goed. Ik zou gedacht hebben dat hij zich een aantal dagen niet zou kunnen bewegen.”

De Oostenrijker maakte zich overigens wel zorgen om Verstappen. “Zo’n impact met 51G is geen lachertje. Het feit dat Max het overleeft zegt wel hoe goed getraind hij is.”

Na de wedstrijd vroeg Marko om een schorsing van een wedstrijd voor Hamilton. De wereldkampioen ramde al voor het derde jaar op rij een Red Bull-coureur in podiumpositie uit de wedstrijd. In 2019 in Brazilië tikte hij Alex Albon uit de wedstrijd toen de Britse Thai op podiumkoers lag. Op de Red Bull Ring in 2020 was Albon wederom het haasje toen de wereldkampioen de tweede Red Bull-coureur uit de wedstrijd ramde. Een schorsing lijkt er echter niet te gaan komen en dat beseft de Red Bull-consultant zich terdege.

“Dan zou er nieuw bewijsmateriaal moeten komen”, aldus de Oostenrijker. “Maar we hebben allemaal gezien wat er is gebeurd.Ik vraag me af wat je nog meer moet doen voor een schorsing dan met het voorwiel op de tegenstander zijn achterwiel te rijden.”

Toch denkt Marko niet dat Max Verstappen het er bij laat zitten en zegt dat de Nederlander vol voor het kampioenschap zal blijven gaan. “Maar we gaan zeker niet voor de wraak, revanche of andere stommiteiten. We verlagen ons niet tot het niveau van Mercedes.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS