Karting • Karting Diversen

Zoontje van Tom Coronel pakt podium! Rocco Coronel glundert dankzij derde plek in eindstand clubkampioenschap Strijen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2020 16:49 • Print artikel

STRIJEN – Het was de gehoopte bevestiging dat hij op de goede weg is als karter. Rocco Coronel, zoon van autocoureur Tom Coronel, maakte dit seizoen veel progressie in zijn sport en zag dat zondag beloond worden met de derde plaats in het eindklassement van het clubkampioenschap van Strijen. In de Mini Parilla-klasse denderde het negenjarige talent uit Eemnes naar de zesde, derde en vierde plaats in de respectievelijke races. Daarmee was zijn eerste podium in de einduitslag van een kampioenschap een feit!

Tom Coronel Rocco Coronel en Bjorn Bakker

Glunderend nam Rocco zondagmiddag de beker in ontvangst die hoorde bij zijn podiumplaats. Had hij het hem dus toch maar mooi geflikt. Want je kunt nog zo goed rijden het hele seizoen, pas aan het eind worden de prijzen verdeeld, en Rocco was erbij.

Of hij al veel bekers heeft, dat wist de talentvolle Utrechter niet precies. “Ze staan allemaal op mijn klerenkast. Ik had eerst niet echt een favoriete beker, maar nu is dat deze!” Het huidige seizoen is voor Rocco pas zijn tweede wedstrijdjaar. Knap dus dat hij nu al op het podium staat. “Het gaat best goed”, bevestigde hij. “Eerste keer op het podium. Ik had een plek bij de top vijf verwacht, dus ik ben heel blij met deze beker. Ik heb nu ook meer zelfvertrouwen gekregen.”

Die progressie die komt voort uit een combinatie van talent en vooral ook heel hard werken met zijn trainer Björn Bakker. “We hebben hier ook veel gereden, veel getraind. Zo gaat het iedere keer wat beter. Je kunt hier best wel snel de baan leren rijden. Hij lijkt veel bochten te hebben, maar als je in de kart zit denk je: wat weinig bochten. Ik vind het in ieder geval geen moeilijke baan.”

Rocco Coronel

Maar dat komt misschien ook wel omdat hij als rijder flinke stappen vooruit heeft gezet. Dat moest Rocco beamen. “Ik rijd veel makkelijker dan vorig jaar, ik kan ook beter insturen.” Het heeft overigens niet alleen zijn weerslag op zijn prestaties, maar ook op zijn status in het deelnemersveld. “Ze kijken wat meer naar me, denk ik. Ik moet ook vaker verdedigen. Maar als ik kan wegrijden, kan ik normale lijnen rijden.”

Nu het clubkampioenschap van Strijen erop zit, rest Rocco dit seizoen nog de overige wedstrijden van het GK4-kampioenschap en het NK dit jaar. Zijn eerstvolgende race is de derde ronde van het NK. Die wordt over een kleine vier weken gehouden op het circuit van Venray. “Ik vind het wel een leuke baan. Maar het is niet mijn favoriete baan. Dat is Genk of Spa. Die vind ik allebei even leuk. Genk is heel groot en lang en Spa is best wel technisch.”

Rocco Coronel

Maar nu het NK in Venray dus. Het niveau ligt daar nog wat hoger dan in Strijen, wist Rocco. “Ik ga er gewoon mijn best doen. Het zou super zijn als ik daar weer goed kan presteren!”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. "Ik wil graag Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie bedanken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS