Karting • GK4 Kartseries

Zoontje van Tom Coronel naar mooi podium op Spa-Francorchams! Rocco Coronel: “Ik ben heel blij, het gaat heel lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2020 22:49 • Print artikel

SPA - Rocco Coronel maakt de laatste tijd grote stappen en zaterdag kreeg het zoontje van Tom Coronel op het kartcircuit van Spa-Francorchamps loon naar werken. Het negenjarige talent uit Huizen eindigde knap als tweede na een zinderende finale in de Mini Parilla-klasse van de GK4 Kart Series. Het betekende zijn eerste podium bij de GK4. Uiteraard nam de glunderende rijder met plezier de bijbehorende fraaie bokaal in ontvangst.

Rocco Coronel

“Ik ben heel blij, het gaat heel lekker. Ik heb nu een andere kart, we testen veel met nieuwe banden en ik leer steeds meer van mijn trainer”, zei een blije Rocco direct na de finale. “Ik train bijna elk weekend.” Want zijn doel, dat heeft hij helder voor ogen: “Ik wil hard gaan, inhalen en eerste worden.”

Dat Rocco de laatste tijd in een uitstekende vorm verkeert, heeft hij de afgelopen weken al meermaals laten zien. “Ik ben een keer tweede geworden tijdens een losse race op het circuit van Strijen en een manche gewonnen.” Ook was hij daar bij een andere race in Strijen al veelvuldig vooraan te vinden. Hij leek daar zelfs opnieuw een podiumplek te pakken, totdat hij vanwege een ingeklikte bumper een penalty kreeg. “Dat was wel jammer. Maar wel fijn dat ik daar ook al hard ging.”

Rocco Coronel en Bjorn Bakker

Bjorn Bakker, zijn teambaas en trainer bij SigN Mind Racing was maar wat trots op zijn pupil. “Deze prestatie is helemaal top”, zei hij. “Dit is echt een verschil met vorig jaar. Hij heeft op mentaal vlak een knop omgezet. Het hele weekend zat hij erbij, was hij competitief. Hij is nog jong dus af en toe maakt hij nog een foutje, maar ik ben hartstikke trots op hem. Als negenjarige zit hij al bij de top in zijn klasse.”

Tom Coronel en Rocco Coronel

Ook Rocco’s vader Tom Coronel, die als zijn autosportprogramma het toelaat komt kijken, is blij om te zien dat Rocco erg veel plezier beleefd aan de kartsport en zich inmiddels in de kopgroep manifesteert. Ditmaal was Tom er niet bij, maar de vorige race wel. “Dat is heel gaaf om te zien”, zei hij. “De kartsport is een beetje nieuw voor mij. Ik heb zelf nooit gekart en ik vind het gaaf hoe al die jochies rijden. Het is de toekomst van de autosport. Rocco heeft een mooie stap gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Wel moet hij nog leren begrijpen dat hij altijd een beetje in de aanval moet zitten, zorgen dat dat felle er lekker in zit. Maar ik ben erg blij met zijn ontwikkeling.”

Voor Rocco was de race in de Ardennen zijn eerste grote wedstrijd van het jaar. Door het coronavirus, kon er lang niet gereden worden. Daardoor werd dit weekeinde pas de eerste ronde van het GK4-kampioenschap gehouden. Hij had ervan genoten. “Ik heb hier al vaker gereden en het is mijn lievelingsbaan. Hij heeft lekker veel bochten, soms gaan ze een beetje schuin, en je kunt lekker over de kerbstone rammen in de chicane.”

Zijn volgende GK4-races rijdt Rocco op het circuit van Genk. Zijn podium van zaterdag smaakte uiteraard naar meer. “Het zou heel gaaf zijn als ik dan kan winnen!”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door: Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. "Ik wil graag Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie bedanken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS