Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Zoon van Rubens Barrichello komt van de koude kermis thuis in Monaco

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2021 12:47

De derde ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine is een groot leermoment geworden voor JD Motorsport. Eduardo Barrichello, de zoon van Rubens, en Tommy Smith hadden nog nooit in Monaco gereden en kregen niet meer tijd dan 50 minuten in één training op donderdag. De kwalificatie was cruciaal in Monaco en die volgde vrij snel na de enige training.

Eduardo Barrichello


Barrichello klokte de tiende tijd in zijn groep en plaatste zich zo voor de eerste race en de hoofdrace op zondag. Smith had de 13e tijd en mocht alleen in de hoofdrace aantreden. Die race werd gehouden vlak voor het begin van de F1 Grand Prix die door Max Verstappen werd gewonnen.

In de eerste race kwam Barrichello van een oude kermis thuis. Eduardo had een mechanisch probleem op de grid en hij moest meteen de pits opzoeken. Na een snelle reparatie kon de Braziliaan toch nog de nodige ervaring opdoen. In de hoofdrace op zondag was het snel gedaan voor Smith. Na de eerste bocht werd de Australiër van achter aangetikt, waardoor hij de grote crash voor hem niet meer kon ontwijken. Barrichello kon door en eindigde op P15.

De Formula Regional European Championship by Alpine gaat komende weekend al weer verder op het Circuit Paul Ricard. Op het Franse circuit vonden eerder dit jaar ook de testdagen plaats.

Eduardo Barrichello

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS