Formule 1

Zoon van Max Verstappens manager niet echt blij met verloop van raceweekend op de Nürburgring: "Snel vergeten"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 augustus 2022 09:02 • Print artikel

Afgelopen weekend vond op de Nürburgring een ronde van de ADAC GT Masters plaats. Het internationale Duitse GT-kampioenschap, is de "League of Super Sports Cars" en één van 's werelds toonaangevende series in GT-races. Ongeveer 30 sportwagens met ongeveer 550 pk van zeven verschillende fabrikanten inspireren de in groten getale aanwezige GT-fans. Ook de pupil van Jos Verstappen: Thierry Vermeulen (zoon van Max Verstappens manager Raymond Vermeulen) racet in deze serie en kende al mooie resultaten. In het format van de ADAC GT Masters delen twee coureurs een auto en halverwege de 60 minuten durende sprintrace is er een coureurswissel. Vermeulen deelt zijn Audi met de ervaren GT-coureur Matti Drudi. Het internationale coureursveld bestaat uit meer dan 30 professionele coureurs van topklasse, waaronder zeven coureurs met Formule 1-ervaring. Voor het Audi-duo werd het een beetje teleurstellend weekend, ondanks een aantal hoopgevende prestaties.

ADAC GT Masters Nürburgring Thierry Vermeulen 14

Maar op de Nürburgring zat het niet mee voor Thierry Vermeulen: "Dit is een weekend om snel te vergeten. Op vrijdag tijdens de twee vrije trainingen kregen we de wagen niet goed afgesteld door het slechte weer. ‘s Morgens was het weer te vochtig en in de middagsessie trok binnen tien minuten een dichte mist over het circuit. Als je dan achteraan moet starten, weet je dat het vechten wordt. Zondagmorgen was de kwali goed. Matti Drudi maakte een plaats goed tijdens de wedstrijd totdat ik na de rijderswissel geraakt werd door een andere wagen en de splitter aan de bestuurderskant er finaal af werd gereden. Jammer!”

ADAC GT Masters Nürburgring Thierry Vermeulen 11

ADAC GT Masters Nürburgring Thierry Vermeulen 13

ADAC GT Masters Nürburgring Thierry Vermeulen 15Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS