Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh wil goede vorm vasthouden in Mugello; "Mooie basis om door te bouwen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 mei 2024 21:33

Dit weekend wordt de zevende Grand Prix van 2024 verreden op het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië. Na een goed resultaat in Barcelona is het doel voor Zonta van den Goorbergh om deze vorm ook op het Italiaanse heuvelrijke circuit vast te houden. Barry Baltus kende een zeer uitdagend weekend in Catalonië en zal in Mugello hard werken om het juiste gevoel met de Moto2 machine weer terug te krijgen.

Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh

Het 5,25 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello hield voor het eerst een Grand Prix in 1976 en sinds 1991 is het Italiaanse circuit vaste waarde op de kalender. De prachtige omgeving van het Toscaanse circuit en de layout maken het tot één van de favoriete GP’s van zowel coureurs als teams.

De weersverwachtingen zijn momenteel nog wisselvallig en het zou ook niet de eerste keer zijn dat flinke regenbuien tussen de heuvels een rol van betekenis spelen. Ondanks dat zijn Zonta van den Goorbergh, Barry Baltus en het hele team erop gebrand om het maximale eruit te halen in het zevende Grand Prix weekend van het jaar.

Barry Baltus: “Het is een nieuw raceweekend en we moeten beter presteren dan de vorige keer. Mugello is een circuit waar ik graag rijd maar we hebben gezien dat het niets betekent of je een circuit leuk vindt of niet. Ik ben erg gemotiveerd om hard te werken dit weekend en ik denk dat we het goed kunnen doen.”

Zonta van den Goorbergh: “Na de afgelopen drie raceweekenden te hebben gestreden voor een plaats in de top tien is het doel om dit weekend in Mugello op die manier door te gaan. Afgelopen weekend was zeker niet slecht, zelfs na de penalty was het nog ons beste resultaat van het seizoen. Dat is een mooie basis om op door te bouwen en dat gaan we dit weekend doen. Het is even afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn en dan gaan we vanaf de eerste sessie meteen ons best doen om er goed bij te staan.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We hebben een goed weekend achter de rug in Barcelona met een hele sterke race van Zonta. Hij stond er het hele weekend goed bij maar in de race overtrof hij onze verwachtingen door vanaf de vijftiende plaats op de grid naar de negende positie te komen. Net als veel andere coureurs kreeg hij in de slotfase te maken met track limits wat hem uiteindelijk die negende positie kostte. Hoe dan ook was het gewoon een sterke race en had hij die top tien finish te pakken.

Aan de andere kant van de box hadden we het een stuk lastiger, Barry voelt zich momenteel niet goed op de motor. Als niet alles 100% klopt dan doe je niet mee en dat was in Barcelona voor ons het geval. We moeten daar hard aan werken en met name Barry zal zich in de komende races voor de zomerstop moeten herpakken.

Dit weekend gaan we naar Mugello, het tweede raceweekend op rij. Het is een prachtig circuit middenin Toscane met vloeiende bochten, een klassiek en supersnel circuit. In het verleden is het voor ons een goed circuit gebleken dus laten we hopen dat de omstandigheden goed zijn zodat we door kunnen gaan op de manier waar Zonta in Barcelona is geëindigd.”

Het weekend begint met een vrije training en de eerste officiële training. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint ’s middags om 13:45 uur met de race over 19 ronden die zondagmiddag om 12:15 uur van start gaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS