Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh: "Een aantal goede races gereden, dus laten we dat voortzetten in Assen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2024 10:10

Het RW-Idrofoglia Racing GP team neemt met het resultaat van Zonta van den Goorbergh twee WK punten mee naar huis na de Moto2 race in Italië. Op het Autodromo Internazionale del Mugello werd de zoon van Jurgen van den Goorbergh veertiende in een ingekorte race terwijl Barry Baltus de finish als achttiende passeerde.

Zonta van den Goorbergh

Zondagmiddag ging de Moto2 race een kwartier later dan gepland van start deze werd en over slechts 2/3 van de originele afstand verreden. Vanwege een rode vlagsituatie tijdens de Moto3 race bedroeg de raceafstand voor de Moto2 klasse nog twaalf ronden. In deze race begonnen Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus goed waarna de Nederlander zijn progressie naar voren bleef volhouden terwijl de Belg weer een aantal posities verloor.

Uiteindelijk werd Van den Goorbergh veertiende en heeft hij twee punten gescoord. Het is voor de vierde keer in zeven races dat de Nederlander punten heeft behaald, daarmee staat hij nu negentiende in het WK. Baltus kwam uiteindelijk als achttiende over de finish en scoorde daarmee niet, in het kampioenschap staat hij nu veertiende.

Zonta van den Goorbergh – P14: “We vertrekken vanuit Mugello met twee WK punten en voorafgaand aan het weekend was dat natuurlijk het doel. We hebben Q2 gehaald en punten gescoord dus wat dat betreft zijn de doelstellingen gehaald. Natuurlijk had ik wel gehoopt op iets meer en ik denk dat dat er ook wel had ingezeten. In het begin van de race kostte de crash van Aldeguer me wat tijd en daardoor verloor ik de aansluiting met de groep voor me. Hoe dan ook was het geen slechte wedstrijd en nu hebben we drie weken om uit te kijken naar de thuis Grand Prix. We hebben nu een aantal goede races gereden dus laten we dat voortzetten in Assen.”

Barry Baltus – P18: “Het was geen goede race en ik had niet verwacht dat het zo zou gaan. Ik startte heel goed maar na twee bochten verloor ik alles wat ik had gewonnen. Ik ben behoorlijk teleurgesteld over de race van vandaag maar het is wat het is. We moeten analyseren waarom het niet ging zoals gepland. Laten we blijven werken en stappen vooruit maken.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Voorafgaand aan de race hadden we positieve verwachtingen maar het bleek uiteindelijk heel moeilijk te zijn. De race werd ingekort naar twaalf ronden en dan weet je dat je vanaf het begin meteen volledig moet pushen. Bij Zonta lukte dat goed en hij klom op naar de top tien, later zakten zijn rondetijden toch iets in en kwam de groep achter hem dichterbij. Dat kostte hem een paar plekken maar het positieve is dat we toch weer een paar punten mee naar huis kunnen nemen. Dat we nu uit zeven races vier keer hebben kunnen scoren is een vooruitgang ten opzichte van vorig jaar dus daar kunnen we blij mee zijn.

Aan de andere kant van de box blijft het toch een beetje lastig. Het zag er vrijdag heel positief uit maar werd vandaag uiteindelijk toch een lastige dag. Barry heeft nog moeite om op de juiste manier met de Pirelli banden om te gaan. Als team doen we ons uiterste best om hem zo goed mogelijk te ondersteunen maar ook hijzelf zal zich moeten aanpassen. We hebben nu even een paar weken de tijd om ons te resetten en dan gaan we op naar onze thuisrace die natuurlijk heel belangrijk is.”

De volgende Grand Prix vindt plaats in het weekend van 28 tot en met 30 juni op het TT Circuit Assen, de thuisrace van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS