Formule 1

Zoekt Mercedes de oplossing rond porpoising in kopiëren Red Bull?: "Heeft eigenlijk die rake weer in de auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2022 10:18 • Print artikel

Mercedes lijkt het team dat het meest getroffen is door het effect van porpoising. Red Bull daarentegen lijkt het F1-team te zijn dat het effect het meeste onder controle heeft. Wanneer teambaas Toto Wolff gevraagd wordt hoe Mercedes het probleem uit de auto gaat krijgen voor volgend seizoen, dan laat hij doorschemeren dat kopiëren van de auto van de energiedrankenfabrikant een optie is.

Mercedes

“Ik denk dat je voor de start van het volgende seizoen moet begrijpen wat het probleem is”, aldus Wolff, wanneer hem voor Sky Sports wordt gevraagd naar de veranderingen voor 2023. “Ik denk dat het interessant is om te zien wanneer je kijkt naar de rijhoogte van de auto’s. Red Bull is een ongelofelijke uitzondering. Het heeft eigenlijk die rake weer in de auto, waar wij op het laagste punt zitten, met een auto’s die plat op de grond ligt.”

De Mercedes-teambaas zegt dat het mogelijk een stap kan zijn om het concept van Red Bull over te nemen: “Dus als je kijkt naar de stopwatch, dan weet je welke kant je op moet gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS