Karting • GK4 Kartseries

Zo vader, zo zoon: Rocco Coronel incasseert en presteert in Genk: podiumplaats in GK4 Kart Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 08:00 • Print artikel

GENK - Terwijl zijn vader Tom Coronel in Brazilië won, reed zijn 10-jarige zoon Rocco Coronel uit Eemnes naar het podium in het Belgische Genk. Tijdens de trainingen was Rocco erg snel, maar het regende op de wedstrijddag en de kartbaan werd natter en gladder. Rocco Coronel hield zijn hoofd koel tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series op het circuit in Genk. Hij eindigde uiteindelijk knap als derde in de Mini Parilla-klasse.

Rocco Coronel

In de eerste heat viel terug door een spin. Voor de spin reed Rocco op de derde plaats. Erna bleek dat hij maar liefst elf plekken had verloren. Het karttalent moest daardoor vanaf positie veertien de heat vervolgen. Dat deed hij op indrukwekkende wijze.

Rocco kwam uiteindelijk als zevende over de finish. “Ik was er wel blij mee”, zei Rocco. “Maar eerlijk gezegd had ik beter verwacht. Als je pole kwalificeert, denk je natuurlijk hoger dan zevende te eindigen.”

Hij keek in eerste instantie een beetje teleurgesteld. Even later brak de glimlach door. “Het was vervelend”, zei de jongste telg uit de racefamilie van Coronel. “Maar van veertien naar zeven is eigenlijk best goed.” Bovendien reden in Genk veel rijders uit het sterke IAME Benelux-kampioenschap mee en dat krikte het gemiddelde niveau behoorlijk op. Het maakte zijn inhaalrace des te indrukwekkender.

“Het heeft ook geen zin om boos te zijn.” Het zei iets over de ambities en het incasseringsvermogen van Rocco. Hij is niet gauw tevreden over zijn eigen prestaties, maar hij bleek de zaken al snel te kunnen relativeren.

Heat twee leek in bepaalde opzichten op heat één: regen. “Die race ging redelijk”, aldus Rocco. “Hij leek inderdaad wel een beetje op de eerste race. Alleen zonder spin dan.” Rocco racete zo van de zevende stek naar de vierde plaats.

Rocco Coronel

Opnieuw liet hij zien dat het inhalen hem relatief gemakkelijk afgaat. Hij had zijn zinnen gezet op een goed resultaat in de afsluitende derde heat, die als finale geldt en daarmee bepalend is voor het dagklassement. En daarin slaagde hij wonderwel.

Rocco klom na de eerste bocht op naar de tweede plaats. “Dat was kicken”, zei hij. “Anderen inhalen is zo lekker. Verder ging het redelijk in die finale. Tegen het einde van de heat moest ik nog iemand voor me laten. Ik was de concentratie kwijt.”

Had het verlies aan concentratie misschien te maken met vermoeidheid? “Nee”, antwoordde Rocco. “Ik focuste me te veel op de weg. Maar je moet ook je concurrenten in de gaten blijven houden. Dat ik dat niet goed deed, kostte me een plekje. Gelukkig werd ik derde. Toch maar mooi weer een podiumplaats.”

Rocco gaat nu eerst genieten van twee weken vakantie. Daarna staat zijn volgende wedstrijd alweer op het programma. Die vindt plaats op 21 augustus, ook op het circuit in Genk. “We hebben vertrouwen in hem”, zei Rocco’s teammanager bij SignMind Racing, Bjorn Bakker. “Hij heeft het fantastisch gedaan. Neem zijn prachtige start in heat drie. En rijd maar eens van veertien naar zeven. Ik geef het je te doen. Dit was een prima repetitie voor de komende race.”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik bedank Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS