Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Zo gaat Nyck de Vries zijn raceweekend aanpakken: "Belangrijkste is om het..."

Uitgegeven door Bart • 7 april 2021 18:35 • Print artikel

Nyck de Vries won eind februari in Diriyah de openingsrace van de Formule E. Sinds dat weekend moest de Mercedes-coureur wachten voor race 3 en 4, die aanstaand weekend in Rome op het programma staan. Het team en de coureurs hebben hard gewerkt op zo optimaal mogelijk aan de start te verschijnen in de Italiaanse hoofdstad.

Nyck de Vries


"Eindelijk hebben we weer een raceweekend", zo zegt De Vries in zijn racepreview. "Sinds de opener in Diriyah hebben we er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de races in Rome. Dit wordt een totaal andere baan dan de laatste circuits waar we gereden hebben. Het is een echte Formule E-track in het centrum van de stad. De ondergrond wisselt regelmatig en het wordt een bumpy ride."

"Natuurlijk hopen we net zo competitief te zijn als in Diriyah", vervolgt De Vries. "Het is moeilijk om te voorspellen wat de concurrentie gaat doen. Zaterdag zitten we in de eerste kwalificatiegroep, dus het doel is om in de top 10 te kwalificeren en dan te scoren in de races. Het belangrijkste is om het stap voor stap aan te pakken, data te verzamelen en dan de rest van het weekend verder op te bouwen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS