Formule 1

Zijn nieuwe avontuur bij McLaren is al begonnen, maar het blijft een stoelendans met Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 februari 2021 08:30 • Print artikel

Ter voorbereiding op zijn nieuwe avontuur bij McLaren heeft Daniel Ricciardo al een reeks stoelaanpassingen doorlopen in de voor hem nieuwe MCL35M. Dit bleek in het begin een beetje voor problemen te zorgen, omdat zijn heupen breder waren dan zijn ingenieurs hadden ingeschat. "Ja, ik heb brede heupen, denk ik. Ik heb behoorlijk dikke botten", legde Ricciardo uit tijdens een persconferentie. "Maar ik stapte in, dus het was een beetje de eerste versie van de stoel. En met de afmetingen die ze hadden, gingen ze er op de gok min of meer vanuit wat goed voor me zou zijn. Maar het was niet helemaal oké..."

Daniel_Ricciardo_in_car_F1_McLaren_filmingday

Ondanks de aanvankelijke problemen heeft Ricciardo nu een stoeltje waar hij wèl in past. "Gelukkig was het alleen de stoel en niet de hele cockpit zelf, die te smal is. Sindsdien ben ik in staat geweest om fatsoenlijk in een stoel te gaan zitten die me goed past. Ja, ik heb het gevoel dat ik zeker aan de limiet zit."

Ricciardo legt uit dat teams, in het streven naar optimale aerodynamica, het chassis zo compact mogelijk ontwerpen. Daardoor heeft de Australiër vaak last van zijn bredere heupen. Red Bull moest hier ook constant rekening mee houden. "Ik denk dat op de manier waarop ze de auto's en het chassis nu ontwerpen, alles zo strak en compact mogelijk wordt gehouden. Dus eigenlijk zijn mijn heupen soms de beperkende factor", zei Ricciardo tegen gpblog.com. Ricciardo komt echter ook meteen met de oplossing voor de verloren aerodynamica als gevolg van de verbrede stoel: “Dus ik zeg ze gewoon 'zorg ervoor dat ik me op mijn gemak voel’. En als je denkt dat je daardoor een tiende van de aerodynamica verliest, dan rijd ik gewoon wel wat sneller op de baan!"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS