Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Zijn er problemen met de Glickenhaus, mogelijk niet naar de 6 uur van Spa: "Ik ga niet racen tot we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2021 14:23 • Print artikel

Op de entry-list voor de 6 uur van Spa staan de twee LMH-auto’s van Glickenhaus vermeld. Toch is het nog onzeker of zij gaan deelnemen aan de wedstrijd voor het FIA World Endurance Championship. Teameigenaar Jim Glickenhaus houdt nog een slag om de arm. De Amerikaan zegt dat hij geen haast heeft om de Glickenhaus-Pipo 007LMH op de baan te brengen. “Ik ga niet zeggen dat we niet in Spa zijn, maar we hebben er ook nog niets over besloten”, aldus Glickenhaus tegen het Engelse Autosport. “Ja, we staan op de inschrijvingslijst, maar ik kan heel overtuigd melden dat we niet gaan racen tot we absoluut tevreden zijn met beide auto’s.”

Romain_Dumas_Glickenhaus_photo_by_Fabrizio_Balboni

De teameigenaar benadrukt dat hij van plan is om een 30 uur durende endurance test met beide auto’s te houden, voordat de specificatie vast staat voor de homologatie. Met deze homologatie is de specificatie voor vijf seizoenen bevroren. Daarnaast zegt Glickenhaus dat het ook belangrijk is dat Michelin voldoende tijd heeft om een band te ontwikkelen die geschikt is voor de 007. Dit betreft immers een auto die niet vierwielaangedreven is, zoals de Toyota.

“Ik ga niet racen totdat we een 30 uur test hebben gedaan”, zegt de Amerikaan en benadrukt dat er onzekerheid is over de endurance test die voor begin april gepland staat op het circuit van Aragon, Spanje. De onzekerheid komt door de zich voortslepende COVID-19 pandemie. “Het volgende wat ik niet ga doen, is om een auto in de windtunnel zetten, tot ik het vertrouwen heb dat Michelin de tijd heeft gehad om de finale band te ontwikkelen”, legt Glickenhaus uit. “Als Michelin mij verteld dat ze een extra maand nodig hebben om de band de baas te zijn, dan gaan we niet in Spa aanwezig zijn.”

Ook de levering van onderdelen kan een probleem zijn vanwege de Brexit. Het zorgt voor een vertraging. Toch ontkent de Amerikaan dat er grote problemen zijn met de auto zijn. “De auto is fantastisch en mijn doel is nog steeds om de 24 uur van Le Mans te winnen”, zegt de Amerikaan over zijn ultieme doel. En de strijd aangaan met Ferrari is ook een wens, want daarmee heeft Glickenhaus ook nog een verleden…

Glickenhaus_a_beauty_in_black_photo_by_Fabrizio_Balboni

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS