Formule 1

Zijn de laatste dagen van Romain Grosjean geteld?: “Puntenscore op de Nürburgring zal geen invloed hebben op onze beslissingen voor 2021”

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2020 09:50 • Print artikel

Haas-teambaas Guenther Steiner zegt dat de top tien-klassering van Romain Grosjean in de Eifel GP van afgelopen zondag, geen invloed zal hebben op de beslissing van het Amerikaanse team over de rijderssamenstelling voor 2021. Haas is nog steeds bezig met het evalueren van zijn coureursopties voor volgend seizoen op basis van een lijst met naar verluidt de gevestigde exploitanten Romain Grosjean en Kevin Magnussen, de vertrekkende Sergio Perez van Racing Point, mogelijk verschillende juniorcoureurs van Ferrari - waaronder Mick Schumacher - en F2-rising star Nikita Mazepin, wiens vader de autosportcarrière van zijn zoon financiert.

Romain Grosjean F1 Haas

Kans vrij klein
Grosjean ’s negende plaats op de Nürburgring was de eerste toptien van de Fransman sinds de Duitse GP van vorig jaar op Hockenheim. Hoewel het een solide race was van de 34-jarige Fransman, hield Steiner vol dat het optreden geen invloed zou hebben op Grosjean ‘s kansen om zijn stoeltje bij Haas te behouden. Grosjean ‘s kans op een stoeltje bij Haas in 2021 lijkt vrij klein, aldus f1.com.

Lange termijn visie
Steiner’s reactie hierop: "Ik denk het niet, we kunnen niet zo emotioneel zijn dat we ons beleid van race naar race wijzigen en onze beslissingen steeds wijzigen. Het moet een beslissing zijn voor de lange termijn, niet voor de korte termijn, en ik trap niet in die val. Ik blijf daar erg consequent in. Ik heb altijd gezegd dat we evalueren wat we willen evalueren. Dat is onze denkwijze over hoe het team kan presteren, met welke coureurs in de komende twee, drie of vier jaar."

Peugeot Hypercar?
Misschien met het gevoel dat zijn dagen geteld zijn in de F1, onthulde Romain Grosjean vorige week dat hij een overstap naar het World Endurance Championship op het oog had, mogelijk met de Franse fabrikant Peugeot, die een Le mans Hypercar-programma op de rails heeft gezet. Tactisch geen slechte zet en leuk voor de Fransen: een Franse coureur in een Franse auto tijdens het wereldberoemde Franse endurance evenement. Vive la France!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS