Formule 1

Zijn Mercedes staat te koop, is dit een voorbode voor Valtteri Bottas?

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2021 13:05

Valtteri Bottas is misschien wel de meest ongelukkige Formule 1-coureur. De Mercedes-coureur zit sinds 2017 in de snelste Formule 1-auto op de grid, maar heeft slechts negen overwinningen op zijn naam staan. Dat teleurstellende record heeft alles te maken met de teamgenoot van Bottas, zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton. De Fin heeft in de schaduw van Hamilton geleefd, die de ene WK-titel na de andere binnensleept.


De toekomst van Bottas was de afgelopen maanden een veelbesproken onderwerp, vooral nadat William's coureur George Russell een geweldige invalbeurt kende tijdens de Sakhir Grand Prix van vorig jaar. De jonge Britse coureur zat niet ver achter het tempo van Bottas en kwalificeerde zich 0,026 seconden achter de Fin. In de race leek Russell op weg naar zijn eerste GP-zege.

Deze week voegde Bottas brandstof toe aan het vuur rond zijn toekomst nadat hij een tweet had gepost dat zijn Mercedes-AMG GT S uit 2018 te koop staat: de vraagprijs is: € 190.000.

De persoon die de auto koopt, krijgt deze persoonlijk overhandigd door Bottas en krijgt ook een dag karting van Valtteri Bottas in Lahti, Finland, zei hij op Twitter.

Bottas 'post was kanonnenvoer voor internet en er volgde een vlaag van antwoorden, waaronder: "Ik denk dat Lewis dezelfde auto heeft, het is gewoon een beetje sneller" en "Als dit niet zegt dat je Mercedes verlaat...”

De laatste keer dat een F1-coureur de auto's van hun aangesloten team gegeseld had, was eerder dit jaar toen viervoudig kampioen en voormalig Ferrari-coureur Sebastian Vettel zijn Italiaanse sportwagencollectie verkocht voorafgaand aan een verhuizing naar Aston Martin. De collectie omvatte een LaFerrari, Enzo en F50 "Special Series" -modellen, evenals een F12 TDF en 458 Special.

Betekent de beslissing van Bottas om zijn AMG GT S te verkopen dat hij volgend seizoen niet voor Mercedes zal rijden? Het is moeilijk om er een beroep op te doen, maar beide Mercedes-coureurs hebben momenteel een contract voor een jaar voor 2021, wat betekent dat het beste F1-team aan het einde van het seizoen coureurloos is. En er kan van alles gebeuren tussen nu en het einde van het seizoen.

Hamilton leidt momenteel het kampioenschap met drie overwinningen uit vier races, voor Red Bull's Max Verstappen met Bottas als derde in het klassement. De volgende race is de blitse GP van Monaco op 23 mei.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS