Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Zeven wedstrijdweekenden voor de ADAC GT Masters 2021 met de Nurburgring als seizoensafsluiter

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 29 augustus 2021 14:45 • Print artikel

Even zag het er naar uit dat de ADAC GT Masters dit seizoen maar tijdens slechts zes wedstrijdenweekenden in de baan zou verschijnen. Door de overstromingen in de regio van de Nürburg werd het circuit tot het commandocentrum van de reddings- en opruimwerkzaamheden benoemd. Daardoor kwam het geplande ADAC GT Masters-raceweekend te vervallen.

ADAC GT Masters-raceweekend Nürburgring 1

Lars Soutschka, bestuurslid van ADAC Motorsport, zei dat ze blij waren dat ze toch nog een datum konden prikken voor het achtste raceweekend. Het is ook belangrijk voor de economie van het zwaar getroffen gebied, om deze wedstrijd toch te kunnen laten verrijden. Het is op dit moment ongewoon spannend in het kampioenschap, na zes verreden wedstrijden. Dit zou dus voor een hete herfst kunnen zorgen.

ADAC GT Masters-race weekend Nürburgring 2

Na de vakantieperiode begint het kampioenschap op de Lausitzring van 10 tot en met 12 september. Daarna volgt van 1 tot en met 3 oktober de Sachsenring, van 22 tot en met 24 oktober de Hockenheimring en daarna als afsluiter op 5 november op de Nürburgring. De tickets blijven geldig voor diegene die ooit tickets gekocht hadden voor de geplande wedstrijd. Natuurlijk rijden de andere normaliter in het voorprogramma in de baan verschijnende series, ook gewoon op de Nürburgring.

ADAC GT Masters-race weekend Nürburgring 3

RaceXpress Youtube


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS