Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"Zeven coureurs - één team" Peugeot onderweg met Magnussen, Di Resta en Vergne in het WEC 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 8 februari 2021 11:29

Goed nieuws voor de liefhebbers van het WEC! Ex-Formule 1-coureurs Kevin Magnussen, Paul di Resta en Jean-Eric Vergne zullen in 2022 met de nieuwe Le Mans Hypercar van Peugeot racen in het World Endurance Championship. Het trio is genoemd als onderdeel van een volledige selectie van coureurs voor de terugkeer van de Franse fabrikant naar de top van de endurance races in het WEC en de 24 uur van Le Mans. In het team van de Franse autofabrikant zullen ze worden vergezeld door Le Mans-winnaar Loic Duval, WEC-vaste deelnemer Gustavo Menezes en 2019-European Le Mans Series LMP3-kampioen Mikkel Jensen. James Rossiter, die sinds 2012 sporadisch in het WEC racete met het ByKolles-team en in de jaren 2000 Honda F1-testcoureur was, zal optreden als reserve- en simulatorcoureur.

Peugeot_drivers_WEC_2022

Het is niet bekendgemaakt hoe de coureurscombinaties zullen zijn voor de twee Peugeot LMH hybride prototypes, die tijdens het WEC-seizoen 2022 zullen beginnen te racen op een nog nader te bepalen moment. De line-up werd aangekondigd als "zeven coureurs - één team" bij de aankondiging op maandag, aldus autosport.com.

Voormalig McLaren, Renault en Haas F1-coureur Magnussen – en teamgenoot van Renger van der Zande bij de 24H Daytona 2021 - neemt dit jaar voor het eerst deel aan endurance races met Chip Ganassi Racing in het IMSA SportsCar Championship.

Voormalig Force India en Williams F1-coureur Di Resta heeft een deal binnengehaald in de topklasse van het WEC, na drie seizoenen rijden voor United Autosports in de LMP2-prototypeklassen, waarin hij onder andere een klasse overwinning behaalde in de 24 Uren van Le Mans 2020.

Tweevoudig Formule E-kampioen Vergne, die van 2012 tot en met 2014 voor Toro Rosso reed in de F1, tekende voor Peugeot na vier seizoenen in de LMP2, waarin hij meerdere raceoverwinningen in de ELMS behaalde met het door TDS geleide G-Drive Racing-team.

Duval, winnaar van Le Mans en WEC-kampioen met Audi in 2013, concentreert zich op sportwagens en endurance racen, na zijn vertrek bij Audi na vier seizoenen in de DTM. De Fransman reed in 2010 en 2011 in een Peugeot 908 HDi voor het ORECA-team, waarmee hij de 12 uur van Sebring won, voordat hij werd opgepikt door Audi.

Menezes is sinds 2016 een vaste waarde in het WEC, eerst in de LMP2 met de Signatech Alpine-ploeg waarmee hij de klassentitel won in zijn debuutseizoen en daarna met Rebellion Racing in LMP1.

Jensen, 26, is na slechts één seizoen in LMP2 gecontracteerd door Peugeot. De Deen reed vorig jaar in de ELMS met G-Drive, samen met Vergne in één ronde en op Le Mans, nadat hij vorig seizoen de LMP3-klasse van de serie had gewonnen met Eurointernational.

De LMH-auto van Peugeot begint eind dit jaar met testen en een beslissing over wanneer hij zal beginnen met deelnemen aan het WEC wordt begin 2022 verwacht.

Peugeot_back_at_Le_Mans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS