Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Zege Guanyu Zhou in F2 hoofdrace, Richard Verschoor vecht mee om zege, Viscaal P17 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 28 maart 2021 12:58 • Print artikel

Guanyu Zhou heeft de derde Formule 2 race van het weekeind gewonnen. Dan Ticktum kwam als tweede over de finish en Liam Lawson werd derde. Richard Verschoor lag lang aan de leiding, maar aan het einde waren zijn banden op. Hij kwam uiteindelijk na een spannend eindfase knap als vierde over de finish. Bent Viscaal werd zeventiende.

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou mocht van pole starten, maar hij had een slechte start. De Chinees moest gelijk Christian Lundgaard en Felipe Drugovich voor zich dulden. Daarachter had Richard Verschoor ook een goede start. Hij wist meteen Dan Ticktum in te halen voor de vierde plaats. In het achterveld reed Robert Shwartzman achter op bij Roy Nissany. Daardoor spinde Nissany en door de spin nam hij Alessio Deledda ook mee. Hierdoor kregen we meteen de eerste safetycar op de baan. In ronde vier kon de race weer hervat worden. Felipe Drugovich probeerde gelijk een aanval bij Lundgaard voor de leiding in de wedstrijd. De aanval van Drugovich lukte, maar een bocht later sloeg Lundgaard weer terug. Drugovich moest daarna meteen de tweede plek afstaan aan Oscar Piastri. Piastri zette daarna zijn opmars door en hij wist ook Lundgaard in te halen voor de leiding in de race. Richard Verschoor verloor wat plekken op de harde band en was even kort in gevecht met Bent Viscaal. De twee waren aan het vechten voor plek tien en elf.

Na de pitstop series zag het er allemaal in een keer heel anders uit. GianLuca Petecof moest zijn auto aan de kant zetten, omdat de brandblusser was afgegaan in de auto. In eerste instantie zorgde dit voor een virtual safetycar. Marcus Armstrong. Richard Verschoor en Oscar Piastri doken allemaal de pit in om hun verplichte stop te maken. Terwijl de coureurs dit deden werd de virtual safetycar omgezet naar een reguliere safetycar. Hierdoor kwam Armstrong aan de leiding gevolgd door Piastri en Verschoor. Op de nieuwe banden kwam Verschoor goed in zijn ritme en hij wist zelfs de leiding in de race over te nemen. De Nederlander reed even weg bij het veld, maar al gauw kreeg hij het moeilijk op de soft band. Zhou had achter hem inmiddels in het vizier gekregen en hij wist Verschoor in te halen. Dan Ticktum en Piastri waren daar achter flink aan het vechten voor plek drie. De twee raakten elkaar uiteindelijk en dit betekende einde race voor Piastri. Ticktum kon zijn weg wel vervolgen vanaf de derde plek. Het weghalen van de auto van Piastri zorgde even voor een virtual safetycar. Zhou reed vanaf de leidende positie weg. Verschoor probeerde Ticktum en Lawson van zich af te houden voor een plek op het podium, maar dit lukte door zijn banden niet meer. Zhou wint voor Ticktum en Lawson. Richard Verschoor knap vierde. hij heeft zich nadrukkelijk in de kijker gereden en laten zien dat hij een plek verdiend in deze opstapklasse naar de Formule 1.

Results FIA F2 mainrace:

1  - Guanyu Zhou - Virtuosi - 32 laps in 1h02'27"858
2 - Dan Ticktum - Carlin - 0"482
3 - Liam Lawson - Hitech - 2"950
4 - Richard Verschoor - MP Motorsport - 4"095
5 - Marcus Armstrong - DAMS - 9"792
6 - Jehan Daruvala - Carlin - 11"926
7 - Robert Shwartzman - Prema - 12"159
8 - Theo Pourchaire - ART - 18"479
9 - Felipe Drugovich - Virtuosi - 19"764*
10 - Matteo Nannini - HWA - 19"852
11 - David Beckmann - Charouz - 20"905
12 - Christian Lundgaard - ART - 21"256*
13 - Juri Vips - Hitech - 27"385*
14 - Marino Sato - Trident - 28"826*
15 - Ralph Boschung - Campos - 31"535
16 - Guilherme Samaia - Charouz - 40"620
17 - Bent Viscaal - Trident - 48"452**
18 - Lirim Zendeli - MP Motorsport - 1'01"952


*5" penalty
**10" penalty

DNF:
Oscar Piastri
Gianluca Petecof
Alessio Deledda
Roy Nissany

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS