Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Zeer forse straf voor 'Russische torpedo' in Sotsji! Vier punten op zijn licentie en gridstraf van 15 plaatsen

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2019 18:12 • Print artikel

Kort na de start van de F2-race in Rusland zorgde Nikita Mazepin voor een ernstig incident (video). De Rus van ART Grand Prix raakte eerst Jack Aitken en vervolgens Nobuharu Matsushita en de FIA legt de schuld volledig bij Mazepin. Voor zijn aandeel in de crash krijgt hij vier punten op zijn licentie en bij de volgende race in Abu Dhabi een gridstraf van 15 plaatsen. Volgens F1-racedirecteur Michael Masi mag de ernst van het incident van Mazepin niet onderschat worden.

Nikita Mazepin


Mazepin vertrok van pole position, maar ging in de tweede bocht wijd en daar had de FIA strenge eisen aan gesteld. Waar Aitken wel de uitloopstrook gebruikte, deed de Rus dit niet. Bij het terugkomen op de baan raakten de twee elkaar, waarna Mazepin ook de bolide van Matsushita raakte. Beide coureurs kwamen hard in de muur tot stilstand.

"Je ziet dat de straf die we uitdelen behoorlijk zwaar is", zegt Masi tegen Autosport.com. "Dat toont de ernst aan van wat er gebeurde. Dit soort dingen kan denk ik niet worden onderschat. We moeten proberen om dit stap voor stap te evolueren om de situatie te verbeteren. Vorig jaar was de 'escape route' anders. Dat toont aan hoe ingewikkeld het is om het op dat vlak goed te krijgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS