Formule 1

Zak Brown op zoek naar nieuwe coureurs: Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne niet van Mercedes over naar McLaren

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2022 19:02 • Print artikel

Aan het einde van dit Formule E-seizoen trekt Mercedes zich terug uit de elektrische klasse. McLaren neemt de inschrijving over, maar niet de coureurs. McLaren-directeur Zak Brown heeft bevestigd dat het team op zoek gaat naar twee nieuwe coureurs. Dat houdt in dat Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne niet voor McLaren uit zullen gaan komen.

Nyck de Vries


De Vries is de regerend kampioen en Vandoorne gaat momenteel aan de leiding van het kampioenschap. Eťn van de kandidaten voor het nieuwe McLaren Formule E-team is Felix Rosenqvist. De Zweed rijdt nu voor McLaren in de IndyCar. Brown weet nog niet in welke klasse Rosenqvist komend seizoen rijdt.

"Uiteindelijk willen we voor al onze race-activiteiten de best mogelijke line-up. We gaan uitbreiden naar drie auto's in de IndyCar. Felix is uniek, hij heeft gewonnen in de IndyCar en in de Formule E, dus hij kan in beide klasse uit de voeten. Het hangt ervan af wie onze andere coureurs in de IndyCar en de Formule E worden. Dan kijken we welke line-up het beste past bij de Formule 1, de IndyCar, de Formule E en de Extreme E."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS