Formule 1

Zak Brown komt met idee met betrekking tot crashes in de kwalificatie: "Dit moet je snelste tijd kosten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 december 2022 11:01 • Print artikel

De afgelopen weken was er veel kritiek over de Grand Prix van Monaco, de Grand Prix waar we in mei reden. Dit omdat er insinuaties werden gemaakt dat Sergio Perez expres zijn Red Bull in de muur parkeerde om zodoende zijn teamgenoot Max Verstappen achter zich te houden. McLaren-CEO Zak Brown is van mening dat de Formule 1 misschien wel moet gaan nadenken over regelwijzigingen op het gebied van crashen in Q3.

Zak Brown

Toen Perez zijn auto haaks rechtsaf de muur inplantte en Carlos Sainz er boven op knalde, werd de rode vlag gezwaaid. De Mexicaan mocht gewoon zijn tijd houden, een jaar eerder gebeurde al hetzelfde toen Charles Leclerc crashte in de kwalificatie en alsnog de pole position behield. Perez won een dag later de race en hield Verstappen dus ook achter zich.

Brown hoopt dan ook dat er net als in de IndyCar-series een regel komt, dat wanneer een coureur crasht in de kwalificatie zijn tijd wordt afgenomen. "Dit is geen nieuw thema en ik denk dat als je andere coureurs in de weg zit met rode of gele vlaggen, dat dit je snelste tijd moet kosten. Als je dit in de IndyCar doet verlies je zelfs twee rondetijden. Het maakt dan niet uit of het bewust is of niet. Je kan altijd coureurs hebben die niet veel geven om de mogelijke gevolgen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS