Formule 1

Zak Brown: "Slechts een kwestie van tijd dat Carlos Sainz zijn eerste F1-zege boekt"

Uitgegeven door Bart • 10 januari 2022 12:59

Carlos Sainz maakte afgelopen jaar de overstap naar Ferrari, maar in tegenstelling tot onder meer Daniel Ricciardo en Sergio Perez had de Spanjaard weinig tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe team en auto. Door een derde plaats in Abu Dhabi steeg Sainz zelfs naar de vijfde plaats in de WK-stand, achter de coureurs van Red Bull en Mercedes.

Carlos Sainz

Sainz reed in 2021 vier keer naar het podium, maar een overwinning boekte de Spanjaard nog niet. Dat is volgens McLaren-directeur Zak Brown slechts een kwestie van tijd. "Carlos is een geweldige coureur", aldus de Amerikaan tegenover GP Fans over zijn voormalig coureur. "Hij zal echt wel races gaan winnen. Als hij een auto heeft die races kan winnen, zal Carlos zeker snel op het hoogste treetje van het podium staan."

McLaren boekte in 2021 wel een overwinning met Daniel Ricciardo in Monza, maar Ferrari wist dat niet voor elkaar gekregen. Net als bij McLaren kiest de Scuderia ook voor jongere rijders. Brown: "Ik let daar eigenlijk niet op, ik kijk alleen naar hun rondetijden. Verder heb je niet in de hand wat anderen doen. Ferrari heeft tweede erg goede coureurs. Carlos heeft het geweldig gedaan en voor mij was dat zeker geen verrassing."

Sainz eindigde al wel twee keer als tweede in een F1-race. In 2020 finishte hij in Monza nipt achter de verrassende winnaar Pierre Gasly en afgelopen jaar moest Sainz in Monaco alleen Max Verstappen voor zich dulden.