Formule 1

Yuki Tsunoda: 'Eerste F1-test was fysiek zwaarder dan verwacht'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 november 2020 07:20 • Print artikel

Yuki Tsunoda genoot woensdag op het circuit van Imola van zijn eerste uitstapje in een F1-auto, waarbij de Japanse F2-coureur bij AlphaTauri een testdag aflegde die fysiek gezien zwaarder bleek dan verwacht.

Yuki Tsunoda F1


Tsunoda, die op het punt staat om volgend seizoen met AlphaTauri te debuteren in de F1, kreeg een auto uit 2018 waarmee hij 352 kilometer aflegde. De 20-jarige nieuweling genoot van zijn uitstapje, maar gaf toe dat het rijden met een F1-auto fysiek zwaarder was dan zijn gebruikelijke F2-auto. "Het rijden was makkelijker, maar fysiek zwaarder", zei Tsunoda. "Ik verwachtte dat het fysiek iets minder zwaar zou zijn, vooral op de nek. Omdat ik in de Formule 2 rijd, is mijn nek behoorlijk sterk.

"Nadat ik vandaag in een Formule 1 auto had gereden, had ik behoorlijk veel te verduren, vooral wat betreft de remzone en remprestaties. Het remvermogen is meer dan ik had verwacht. Ik heb veel training nodig tot de hopelijk volgende sessie en het volgende evenement om me voor te bereiden op het rijden in een Formule 1-auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS